Näst största segern någonsin: "Sinnessjukt"

Publicerad 2019-11-12

Rikke Madsen stod för matchens snyggaste målgest när Danmark krossade Georgien med 14–0 i EM-kvalet i fotboll.

Tre spelare gjorde varsitt hattrick när Danmark spelade ut Georgien efter noter i EM-kvalet i fotboll. Danskorna gjorde tio mål på en halvlek och vann till slut med 14–0 – landets näst största seger i historien.

– Helt sinnessjukt, säger Rosengårdsbacken Sofie Svava till DR.

Det är inte första gången som Danmark gör slarvsylta av Georgien. Faktum är att den enda gången som ett danskt damlandslag har vunnit större var i en landskamp 2009 mot just Georgien, när man vann med 15–0.

Den här gången stannade segerresultatet på 14–0.

– Vi hade gärna gjort nummer 15 och nummer 16 också. Vi gick för att slå rekordet, säger Danmarks förbundskapten Lars Søndergaard till DR.

Nadia Nadim gjorde 1–0 redan i den fjärde minuten och sedan flög den ena bollen efter den andra in i nätet bakom målvakten Tatia Gabunia. Efter första halvlek stod det redan 10–0 och när matchen var slut hade tre spelare – Nadim, Pernille Harder och Stine Larsen – gjort tre mål vardera.

– Vi gjorde mål på i princip allting. Det är nästan surrealistiskt att spela en sådan här match. Det är faktiskt fullständigt sinnessjukt, säger Rosengårdsbacken Sofie Svava.

Danmark missade fotbolls-VM i somras men går fram som en ångvält i EM-kvalet. Laget har fem segrar av fem möjliga och 29–0 i målskillnad, men toppar ändå inte grupp B. Det gör Italien som har spelat en match mer, och också tagit full pott efter att ha besegrat Malta med 5–0 på tisdagen. Båda matcherna mellan Italien och Danmark spelas nästa år.