Ystads IF vände 21–25 till 27–25 mot Alingsås

Alingsås ledde med 25–21 med 5,5 minuter kvar.

Då klev Ystads IF:s stjärnor fram och vände matchen.

– Vi vågar vinna, säger YIF:s Alexander Borgstedt till C More.

Nu kan skåningarna avgöra kvartsfinalen på hemmaplan.

Alingsås hade greppet om den tredje kvartsfinalen och kommandot i matchserien mot Ystads IF: 25–21 hemma med drygt fem minuter kvar.

Då fick YIF ordentlig utdelning på sitt 7–6-spel, Alingsås slarvade fatalt och gästernas storstjärnor (Kim Andersson och Ludvig Hallbäck) klev fram.

YIF vände och vann med 27–25 sedan ligans assistkung Andersson, som dittills visserligen hade gjort några assist men bara stått för ett mål, spelat fram till fem av de sista sju målen. Supertalangen Hallbäck hade också bara gjort ett mål men satte två viktiga mål i slutet. Lagets bäste målskytt för kvällen, Mario Lipovac, gjorde också två viktiga mål i slutskedet, framspelad på linjen av Andersson förstås.

– De får en jävla träff på sitt 7–6-spel. Då måste vi ligga lägre och då får Kim sina ytor. De gör det bra, säger Johan Nilsson i Alingsås till C More.

Men Alingsås fick också skylla sig själva.

Vid ställningen 25–23 missade Benjamin Helander en straff, eller rättare sagt räddade Måns Landgren, en annan YIF-hjälte som kom in i slutskedet.

Och två gånger om de sista två minuterna kastade Samuel Lindberg bort två anfall när han sköt direkt på avkast mot det han trodde var tom bur.

– Det är en jävla massa skit som gör att det väger över till deras fördel. Fy fan vad surt det är. Det är lite för mycket orutin där, säger Nilsson i Alingsås.

Två röda kort

Då var Alexander Borgstedt, lagkapten i YIF, desto mer nöjd.

– Vi vågar vinna. Vi går på 7–6:an och tror på det helhjärtat, säger han till C More.

Med en kvart kvar uppstod ett storgruff mellan flera spelare efter att Ystads Jeppe Krogh Simonsen tacklat omkull Johan Nilsson. Bråket slutade med att Simonsen fick två minuter och Andreas Berg, Alingsås och Jonathan Svensson, Ystad rött kort.

– Det är slutspel. I dag hettade det till också. Det är så det ska vara, säger Borgstedt till C More.

Kvartsfinal 4 spelas först den 17 april på grund av landslagsuppehållet nästa vecka.