17-åring slog ut Halep i Paris

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Amanda Anisimova klar för semifinal i Franska mästerskapen.
Foto: Christophe Ena/AP/TT
Amanda Anisimova klar för semifinal i Franska mästerskapen.

En ny stjärna har fötts på tennisgruset i Paris

17-åriga Amanda Anisimova fortsätter att skrälla och är klar för semifinal i Franska mästerskapen efter att ha slagit ut regerande mästaren Simona Halep.

– En av de bästa matcherna som jag spelat, säger amerikanskan.

Den regerande mästaren Simona Halep är har spelat färdigt i Franska mästerskapen för i år. Den rumänska världstrean blev på torsdagen utslagen i grand slam-turneringens kvartsfinal – av en 17-åring.

Amerikanskan Amanda Anisimova, född 2001 och 51:a på världsrankningen, visade ingen pardon mot den tio år äldre motståndaren och vann efter en dryg timmes spel med de klara siffrorna 6–2, 6–4. Anisimova var på väg mot en rejäl kross vid ledning med 4–1 i andra set, men Halep bröt tillbaka till 4–4 innan amerikanskan återtog kommandot.

Anisimova höll sin serve och ordnade sedan fram en matchboll i det efterföljande gamet – och fler behövde hon inte. Med en rak backhand tryckte hon bollen förbi Halep och avgjorde matchen fram till 6–4.

– Ärligt talat så är det här mer än vad jag någonsin skulle ha kunnat be om, säger Anisimova, enligt Reuters, och tillägger:

– Det här var en av de bästa matcherna som jag någonsin spelat.

Redan inför mötet hade Anisimova tagit sig rekordlångt i en grand slam-turnering, men nu är hon alltså gått så långt som till en semifinal. Detta utan att tappa ett enda set.

Väl där väntar nu australiska världsåttan Ashleigh Barty som samtidigt besegrade Madison Keys, från USA, med 6–3, 7–5.

Publicerad: