Sen kvittering räddade Sandviken igen

Edsbyn orkade inte stå emot i comebacken

Publicerad:

SPORTBLADET

Svängdörrar i första – ställningskrig i andra.

Så såg det ut när Edsbyn kryssade mot Sandviken i comebacken efter coronautbrottet.

– Det känns som en bonuspoäng tycker jag, säger Daniel Berlin.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


1 december var senast Edsbyn spelade en match inför söndagens möte med Sandviken. Klubben har varit hårt drabbat av ett coronautbrott i truppen och tvingats flytta flera matcher.

– Det finns ingen annan förening som varit i närheten av deras situation hittills, sa tävlingskommitténs Micael Eriksson till Sportbladet tidigare.

Under torsdagen kunde de starta verksamheten igen och mot Sandviken på söndagen kunde Edsbyn mönstra en ordinarie matchtrupp.

”Aldrig varit med om något liknande”

Redan efter knappt tre minuter öppnade Albin Bjerkegren målskyttet och gav Sandviken ledningen. Men Edsbyn skulle svara och gick inom loppet av sex minuter från 0–1 till 3–1.

Två snabba hörnmål från Sandviken och det var utjämnat än en gång i den 26:e matchminuten. Men även Edsbyn kunde skjuta hörnor. Efter dryga halvtimmen skickade Simon Jansson in 4–3 till hemmalaget vilket även var Edsbyns andra hörnmål i matchen.

– Det är såklart konstigt. Man har aldrig varit med om något liknande. Ett uppehåll på två veckor från gemensam träning och har försökt hålla igång lite själv de som har kunnat... Nej, väldigt märkligt, säger Jonas Edling i Sportbladet Play i halvtid.

– Vi kommer bli bättre och bättre undan för undan här så vi är glada med 4–3 i halvtid här, säger han.

Edlund hattrickhjälte

Den andra halvleken blev betydligt målsnålare. Inget av lagen ville släppa till något bakåt och fokuset låg på defensiven. Edsbyn utökade sin ledning dryga kvarten in på halvleken, men Sandviken svarade direkt knappa minuten senare.

Sedan var det fortsatt tillknäppt.

Men efter dryga 87 minuter kom dock kvitteringen. Hannes Edlund höll sig framme på en hörna och fastställde slutresultatet till 5–5.

– Vi försöker jaga hela tiden. Det kändes som att de höll i boll och spelade väldigt säkert så vi fick inte kontra så mycket, men till slut så fick vi in den och det tycker jag är rättvist i alla fall, säger Sandvikens lagkapten Daniel Berlin i Sportbladet Play.

– Att åka upp hit och få med sig en poäng är vi supernöjda med. Det känns som en bonuspoäng tycker jag, säger han.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Sent måljubel  räddade poäng för Sandviken.
Foto: Sportbladet Play
Sent måljubel räddade poäng för Sandviken.
Publicerad:

LÄS VIDARE