Därför hyssjade Khalili efter kvitteringen mot Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

MAlMÖ. Det fanns ett fåtal högljudda fans på läktarna i Malmö.

Abdul Khalili gjorde allt han kunde för att tysta dem - en frispark först och en hyssjande gest efter det.

– De försöker psyka och hjälpa sitt lag, det är ganska normalt, säger Hammarbyspelaren.

Det blev en viss läktarinramning på den allsvenska premiären i Malmö. I vissa av logerna på Eleda Stadion fanns det publik. MFF:s vd Niclas Carlnén har på klubbens hemsida berättat hur klubben ska agera för att släppa in besökare under gällande regelverk i coronapandemin.

– Vi har strax under 20 loger som är sålda på årsbasis. Där finns ett annat regelverk som är för privata tillställningar. Där hyr man logen och en avgränsad yta utanför logen på balkongen. Där har man tillgång till hela ytan när man är här och därmed också under matchen, säger han.

Ropen från logerna var stundtals höga på den annars tomma arenan.

”Har saknat det”

När Hammarbys Abbe Khalili kvitterade precis före halvtidspaus gjorde han en hyssjande gest. Målet kom efter att Hammarby först tagit ledningen, men sedan tvingats se MFF kvittera och göra 2–1. Det var mentalt skönt för Bajenspelarna att gå till pausvila med kvitteringen säkrad, vilket målskytten visade.

– Det var lite känslor och det är så det blir ibland. Det är det vi har saknat i fotbollen så jag tycker bara det var skönt, säger han efteråt.

Efter matchen och förlusten 2–3 poängterade han dock att gesten inte var riktad mot MFF-fansen specifikt.

– Det var inget speciellt. Det är deras hemmafans, det är klart att de skriker.

”Försöker psyka”

Du hörde inget som gick in i hjärtat?

– Nä, faktiskt inget. De försöker psyka och hjälpa sitt lag, det är ganska normalt. Man har varit med ett tag och kan man inte hantera det som kommer utifrån ska man inte spela.

Han välkomnade den lilla läktarinramning som fanns.

– Det är känslor och sporten behöver känslor. Det är alltid roligare när det är känslor inblandat. Det är mer kamp, det är inte bara fotbollen och det är extra kul med publik, säger han.

Det var dock MFF som fick det sista ordet på sin hemmaborg. Andra halvlek såg ut att gå mot oavgjort när Jonas Knudsen fick en pangträff på en andraboll efter en fast situation.

– Vi spelar för lite fotboll, vi spelar för mycket långt. Det gjorde det svårt men vi hade kunnat lösa det. Det var därför jag var frustrerad. Vi bjuder in dem i matchen, de gör 1-1 och 2-1 ganska billigt, säger Bajenspelaren och påpekar:

– För att vi ska kunna ha ett bra anfallsspel måste vi hålla bollen bra. När vi har bollen tar vi många dåliga beslut och det är därför vi förlorar matchen. Vi kunde kontrollerat matchen bättre med spelarna vi har, det var frustrerande.

Publicerad:

LÄS VIDARE