Amerikanska landslagsspelaren om vikthetsen i PSG: ”Nöp mig i fettet”

Publicerad:
Uppdaterad:
Lindsey Horan.
Foto: Robert Cianflone / Getty Images Europe
Lindsey Horan.

SPORTBLADET

Den amerikanska landslagsspelaren Lindsey Horan, 26, mobbades för sin vikt under tiden i Paris Saint-Germain.

Hon öppnar upp sig om den svåra tiden i Frankrike i Butterfly Road podcast.

– Inför laget sa han, Lindsey, din vikt är inte bra nog. Du kommer inte få spela match förrän du gått ned i vikt, säger hon i podcasten.

Den amerikanska landslagsspelaren Lindsey Horan var 18 år när hon anslöt sig till PSG 2012.

Nya träningsrutiner, nytt land och ny klubb där hon inte tränade lika mycket i veckorna på grund av att man vill vara toppad till matcherna på helgerna, ledde till att hon gick upp lite i vikt, förklarar hon. Det var inget hon själv tänkte på, förrän hon fick en chokladkaka ryckt ur handen.

”Nöp mig i fettet”

– Den assisterande tränaren kom fram till mig och sa: ”Ingen dessert. För mycket fett”, och nöp mig i fettet i sidan, säger hon i podcasten.

Lindsey Horan fick istället börja fota allt hon åt och var tvungen att få maten godkänd av lagets nutritionist innan hon fick äta. Tränarna kunde bestraffa spelare som åt godis med böter, berättar hon. Och trots att hon var vältränad, räckte det inte. Hon fick väga sig varannan dag framför ledare och tränare – och hon fick höra att hon hade fel storlek på kläderna.

Foto: GETTY / BILDBYRÅN
Lindsey Horan i PSG 2015.

”Han sa att vikten inte var bra nog”

Hon gick ned i vikt. Och presterade bra på träningen och i alla fystester. Men hon minns att det inte dög för den dåvarande tränaren Farid Benstiti.

– Inför laget sa han, Lindsey, din vikt är inte bra nog. Du kommer inte få spela match förrän du gått ned i vikt.

Hon lämnade laget 2016 och har spelat i Portland Thorns sedan dess.

– Jag vet att de ville skydda mig och också brydde sig om mig. Jag lärde mig mycket under tiden där. Därför är det här så svårt att prata om, men kulturen där är så annorlunda än i USA, säger hon men tar ändå starkt avstånd mot den vikthetsen hon utsattes för.

Publicerad:

LÄS VIDARE