”VÖN” snabbast i kvalet: ”Liten chock”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Förberedelserna har kantats av sjukdom.

Men i kvalet till lördagens världscuptävling i Idre var Victor Öhling Norberg snabbast.

– När man inte kört kondition på länge så blir det som en liten chock för hjärtat, men nu känns det bra, säger ”Vön” till DN.

Även Sandra Näslund vann sitt kval – dessutom i överlägsen stil.

Skicross-eliten har samlats i Idre för världscuptävling.

Under torsdagen var det kval och då bjöds vi på fina svenska besked.

Victor Öhling Norberg, som är regerande världsmästare och nominerad till priset ”Årets prestation” vid Idrottsgalan på måndag, var snabbast av samtliga och vann kvalet med 42 hundradelars marginal.

”En liten chock för hjärtat”

Lite extra skönt för ”VÖN” i och med att årets säsong inte varit fläckfri. Det har bara blivit en pallplats i världscupen och innan jul fick han problem med ryggen. Han har även varit sjuk.

– Jag har varit sjukt nervös inför det här. Sista träningsåket inför sista tävlingen i Innichen skadade jag ryggen igen. Jag har legat hemma i Funäsdalen från den 24 december tills för bara ett par dagar sedan i väldigt hög feber och med ont i ryggen, så det har inte varit en perfekt uppladdning, säger han till DN, och fortsätter:

– Nu känns det bra. Det går ju bra i alla fall. Men när man inte kört kondition på länge så blir det som en liten chock för hjärtat.

Även Victor Andersson och Erik Mobärg gick vidare till lördagens tävling.

Det blev en lyckad svenskdag även på damsidan.

Sandra Näslund vann kvalet i överlägsen stil, över två sekunder snabbare än närmaste konkurrent. Även Alexandra Edebo och Lisa Andersson tog sig vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE