Blekt Paris SG räddat av Zlatan Ibrahimovic

Publicerad 2016-01-16

Zlatan Ibrahimovic gjorde vad han gjort så många gånger förr – räddade Paris SG.

Efter en blek insats blev svensken matchvinnare med enda målet borta mot Toulouse.

– En svår match på dålig plan, men vi vinner, säger Zlatan i sin app.

Toulouse, trea från slutet, återinvigde hemmaarenan Stadium Municipal som renoverats inför sommarens EM och fick både inspiration av det och en stigande formkurva.

Svagt PSG i första

I den första halvleken var bottenlaget bättre, hade bland annat en ribbträff, och PSG svagt. Den överlägsna serieledaren saknade en skadad Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic vikarierade som lagkapten.

Men i den andra halvleken orkade inte Toulouse. PSG tog över mer och mer.

Det dröjde dock till 73:e minuten innan gästerna fick utdelning på spelövertaget via en fast situation.

Lucas Moura slog högerhörnan, David Luiz förlängde och vid bortre stolpen nickade Ibrahimovic med studs på bollen in 1-0 bakom Toulouses 16-årige (!) målvakt Alban Lafont.

Därmed har PSG 30 ligamatcher i följd utan förlust och är på väg mot rekordet som är på 32 matcher.

Zlatans 16:e mål

Målet var Zlatans 16:e i Ligue 1 den här säsongen, på 16 matcher, och svensken leder skytteligan klart.

Värre för PSG var att laget drabbades av två nya skador. Både Javier Pastore och Marquinhos tvingades kliva av efter smällar.

I sin egen app, Zlatan Unplugged, får Ibrahimovic frågor om skadorna på Marquinhos, Pastore, Thiago Silva och Angel Di Maria.

Med Champions League mindre än en månad bort, oroas du av skadeläget?

– Nej, svarar Zlatan.

Zlatan kritiserad

I matchen kritiserades även svensken av expertkommentatorn Anders Andersson när Zlatan försökte filma till sig en straff.

Hur ser du på situationen? undrar appen.