Glänste – i 37:e (!) raka hemmasegern

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYR N

IFK Kristianstad fortsätter att vinna på hemmaplan.

Tacka Leo Larsson för det.

Målvakten glänste när SM-mästaren vann toppmötet med Malmö och tog sin 37:e raka hemmaseger.

IFK Kristianstad hotar Alingsås i kampen om serieledningen – igen.

Den dubbla SM-mästaren, som åkt på två oväntade förluster de senaste två veckorna, vann toppderbyt hemma mot Malmö med 23–20 och är nu en poäng efter Alingsås i toppen.

Mannen bakom Kristianstads 37:e serieseger på hemmaplan?

Leo Larsson.

Målvakten tog 26 bollar (60-procentig) och krossade därmed sin gamle lagkamrat Dan Beutler – som stannade på 10 räddningar – i Malmö-målet.

– 26–10? Var det verkligen så stor skillnad? säger Leo Larsson till Kristianstadsbladet.

”Har varit hetare”

– Någonstans kände jag väl att vi vann målvaktsmatchen, men inte att det var med så stor marginal, fortsätter Larsson, som fick chansen i stället för en krasslig Nebojsa Simic.

– Man vill ju spela så mycket som möjligt och hjälpa laget och när jag får chansen vill jag leverera så gott det går. Simic har ju varit hetare än mig den här säsongen.

Framåt skördade Ola Lindgrens grabbar framgångar genom främst Olafur Gudmundsson (fem mål) och bolltrollaren Jerry Tollbring (fyra) och har nu 16 segrar på 22 matcher.

Härnäst för Kristianstad väntar ett hett Champions League-möte hemma med tyska mästaren Rhein-Neckar Löwen (som får klara sig utan skadade svenskstjärnan Kim Ekdahl Du Rietz) på söndag.

Publicerad: