Första semifinalerna spelade

Publicerad 2017-03-10

Västerås vann grundserien – men fyran Sandviken som hade hela 14 poäng färre tänker inte ge sig enkelt i semifinalserien.

Matchen slutade 5–3 till Västerås fördel.

Men det dröjde nästan upp till 80 minuter innan de två avgörande målen kom.

Semifinalserierna i damernas bandyslutspel är i gång.

Västerås som vann grundserien spelar mot fyran Sandviken och Kareby som kom tvåa ställs mot Hammarby.

I grundserien var det stora poängskillnader mellan lagen.

Västerås 26 poäng

Kareby 24 poäng

Hammarby 14 poäng

Sandviken 12 poäng

Men trots det stod både Sandviken och Hammarby upp bra.

Sent avgörande

Matchen mellan Sandviken och Västerås var länge väldigt jämn och när det bara var en kvart kvar att spela stod det fortfarande 3–3.

Men då klev Västerås Matilda Plan fram och satte i både lagets fjärde och femte mål.

Mellan Hammarby och Kareby ledde bortalaget bara med 2–1 inför den andra halvleken. Men 20 minuter in i den andra halvleken drog de upp nivån rejält och med sex minuter kvar att spela var siffrorna hela 5–1.

Hammarby gjorde ett reduceringsmål på övertid och fastställde slutresultatet 2–5.

Seriesegrarna flyttas upp

Damernas elitserie har i år varit lite speciell.

På grund av att AIK och Skirö var tvungna att dra sig ur inför säsongen och de lag ur allsvenskan som blev tillfrågade tackade nej till elitserieplats blev det bara sex lag.

Därför åker inget lag ur elitserien i år.

De två lag som vann allsvenskan södra (Villa-Lidköping) och allsvenskan norra (Skutskärs IF) flyttas också direkt upp utan något kval.