BANDYBOMBEN: Simon Jansson klar för Edsbyn

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har varit en av de stora giganterna under flera år i svensk bandy.

Nu är Simon Jansson klar för en återkomst i Edsbyn.

Men det kostade – landslagsmittfältaren var tvungen att köpas ut från sitt kontrakt med Västerås.

1 av 2 | Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Med ett år kvar på kontraktet blev Simon Jansson, 28, utköpt från sitt kontrakt med SM-finalisten Västerås. En nota som landslagsmittfältarens nya klubb Edsbyn betalat. Till Bandypuls bekräftar klubbens tillförordnade ordförande Lars Lindh att det är en insamling från klubbens supportrar som gjorde det möjligt.

– Det var de som löste det, annars hade det här aldrig blivit verklighet. Björn Mårtensson gjorde ett hästjobb i det här, säger Lars Lindh.

Nu står det i alla fall klart att Edsbyns IF blir Simon Janssons nya klubbaddress. Det presenterade klubben på en presskonferens under tisdagen. Något Bandypuls först avslöjade.

– Det känns som att återvända hem, säger han under presskonferensen.

Stort hemlighetsmakeri

När Edsbyn kallade till presskonferens under tisdagen så trodde många att det skulle vara en högkalibrig värvning som var på väg in. Det mesta talade för att det skulle vara Simon Jansson, men när klubben sa att spelaren skulle närvara samtidigt som landslagsmittfältaren själv lade ut bilder med familjen på Instagram från Cypern så sent som en timme innan presskonferensen startade höjde många på ögonbrynen.

Vem kunde det vara?

Men det visade sig vara ett spel för galleriet och nu har Simon Jansson skrivit på ett treårskontrakt med en option på två år till.

– Det gick fort att flyga, skojar 28-åringen under presskonferensen.

28-åringen representerade Edsbyn under 2009 till 2015. Sedan dess har han då representerat Västerås, men är nu klar för en återkomst i Hälsingeklubben.

Simon Jansson gjorde 37 poäng, 17 mål och 20 assist, vilket gav honom en andraplats i SM-finalisten Västerås poängliga i vinter.

Publicerad:

LÄS VIDARE