OS 2021 i Tokyo

Asher-Smith missar 200 meter på OS – efter VM-guldet

Av: 

Moa Berander

Dina Asher-Smith
Dina Asher-Smith

SPORTBLADET

Dina Asher-Smith, 25, är regerande världsmästare på 200 meter.

Men på OS i Tokyo kommer hon inte kunna vara med och tävla på distansen.

– Det är hjärtskärande. Jag är i mitt livs form, säger hon till BBC med tårar rinnandes ner för kinderna.

OS inleddes med 100 meter för brittiskan Dina Asher-Smith. Men det gick inte alls som tänkt. 25-åringen blev utslagen i semifinalen och fick inte ens vara med och tävla om medaljerna.

Det hela berodde på en skada. På de brittiska uttagningarna inför olympiska spelen sträckte hon baksida lår när hon sprang 100 meter. Men hon berättade det bara för sina närmsta och hoppades att det inte skulle stoppa henne från mästerskapet. Hon åkte till Tyskland för att få proffshjälp och hinna tillbaka innan OS.

– Det enklaste för mig hade varit att inte gå på flyget hit. Det hade räddat min stolthet. Men i slutet av dagen så är jag en talangfull sprinter och jag vet vilken nivå jag har i mig, säger hon till BBC.

”Kämpat varje dag”

Hon ville försöka. Hon valde att inte berätta om skadan för att hålla uppe hoppet om att det skulle kunna gå.

Men efter försöket på 100 meter tvingades hon att ställa in sin medverkan på 200 meter, som är hennes starkaste gren. Skadan hindrar henne.

– Hade ni frågat mig för sex veckor sedan hade jag varit säker på att jag skulle vinna. Men jag har hoppat på kryckor, försökt lära mig att sträcka ut benet helt, att gå, jogga, springa. Vi har kämpat så, så hårt varje dag, säger hon.

När hon meddelade att hon kommer stå över kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. OS-drömmen, att upprepa succén från Doha 2019 där hon tog VM-guld, har gått i kras.

Nu är enda hoppet stafetten på 4x100 meter. Där kan hon fortfarande ställa upp, förutsatt att skadan har blivit bättre tills dess.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Thompson-Herah är näst snabbast någonsin på 100 meter

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Sommar-OS 2021

Löpning

Friidrott

Sommar-OS