Pontus Tidemand nöjd inför Rally Sweden

Sebastien Ogier leder i Monte Carlo

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Pontus Tidemand nöjd inför Rally Sweden, Sebastien Ogier leder i Monte Carlo.
Foto: M-Sport
Pontus Tidemand nöjd inför Rally Sweden, Sebastien Ogier leder i Monte Carlo.

En åttondeplats i WRC - och många viktiga kilometer i bilen.

Pontus Tidemand är nöjd inför avslutningen av Rally Monte Carlo.

– Nu ska vi fortsätta så här och klara av de sista sträckorna imorgon och sen har vi gjort genrepet inför Rally Sweden, säger han.

Fredagen tog slut på SS6 i Rally Monte Carlo, men svensken och kartläsaren Ola Fløene startade om under lördagen och inledde med dubbade däck då morgonens sträckor var en mix av torr asfalt och is.

- Det började bra, men sex kilometer in på den första sträckan fick vi en smygpunka och blev tvungna att stanna och byta däck, säger Pontus TIdemand.

– Vi hade bara ett i reserv med oss så efter det fick vi vara extra försiktiga, särskilt som de torrare sektionerna är svåra med dubbdäck. Det sladdar mycket så visst är det kul, men man sätter inte de snabbaste tiderna.

Pontus Tidemand nöjd inför Rally Sweden

Flera förare har haft problem på de svåra specialsträckorna, men svensken och hans kartläsare tog sig i mål under lördagen viket gav dem ytterligare 93,38 km i bilen.

– Vi började bli varma i kläderna och få in rätta känslan redan igår, det känns allt bättre ju mer tid vi har bakom ratten. Bilen är fantastisk och vi njuter även när det är som mest utmanande, säger han.

– Jag är glad att vi är här, fortfarande är med i tävlingen och gör exakt vad vi kom hit för. Nu ska vi fortsätta så här och klara av de sista sträckorna imorgon och sen har vi gjort genrepet inför Rally Sweden.

Sebastien Ogier leder i Monte Carlo

Snabbast under lördagen var Ott Tänak som vann samtliga specialsträckor, men det är jämnt i täten. Den regerande mästaren Sebastien Ogier leder fyra sekunder före Therry Neuville.

– Jag ville inte ta några risker i dag, men jag var tvungen att trycka på för att kunna pressa Ogier. Detta är hans hemmaplan och han känner till alla vägar väldigt väl, säger Neuville.

– Självklart ska vi försöka att vinna i morgon, men vi måste också vara smarta, inte göra några dumheter och tänka på att det handlar om en hel säsong.

Foto: Red Bull
Sebastien Ogier leder i Monte Carlo, men det är jämnt. THierry Neuville är bara sekudner efter den regeradne mästaren
Publicerad:

LÄS VIDARE