Nilsson Lindelöf om hemligheten bakom succén

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf hyllades stort efter Champions League-förlusten mot Juventus. 

Nu berättar svensken om det lyckade samarbetet med Chris Smalling.

– Vi kommunicerar mycket och backar upp varandra, säger han.

Manchester United förlorade tisdagens Champions League-möte mot Juventus. Men Victor Nilsson Lindelöf fick fina betyg trots förlusten. 

”En av hans mest imponerande insatser i United, trots Juventus superoffensiv. Läste spelet bra och tajmade sina brytningar imponerande”, skrev Manchester Evening News och gav svensken en sjua i betyg – högst av alla utespelare. 

Även tidigare United-försvaren Phil Neville hyllade Nilsson Lindelöf. 

– José Mourinho bygger sitt lag. Han ville ha två mittbackar i somras och en spelare som han köpt (Nilsson Lindelöf) var fantastisk i dag, sa han.

Foto: GETTY IMAGES

”En väldigt bra spelare”

Efter succén mot Juventus har United gjort en lång intervju med Nilsson Lindelöf på sin hemsida. Där berättar han bland annat om sitt lyckade samarbetet med Chris Smalling – som han uppenbarligen gärna vill fortsätta spela med. Kanske vill svensken skicka en subtil hint till sin tränare i intervjun med klubbens hemsida?

– Han är en väldigt bra spelare. Jag tycker att vi har spelat okej med varandra de senaste matcherna. Vi kommunicerar mycket och backar upp varandra. Jag tror att det är därför vi har gjort det bra de senaste matcherna, säger Nilsson Lindelöf som trivs med livet just nu, säger han och fortsätter:

– Jag känner mig bra. Jag är alltid glad när jag spelar. Jag vill alltid hjälpa laget och bidra på alla sätt jag kan. Det är alltid bra för mig att spela så jag är väldigt nöjd för tillfället. Inte med resultaten, men jag vill fortsätta att försöka hjälpa laget på de sätt jag kan. 

Landslagsbacken berättar också om en av sina styrkor som fotbollspelare. 

– Jag gillar att ha bollen och börja från backlinjen, och jag har alltid gillat att ha bollen vid mina fötter, enda sedan jag var liten. Jag lyckades utveckla det mer i Portugal och blev ännu bättre. Jag tycker att det är en av mina bästa kvalitéer, säger han. 

Publicerad:

LÄS VIDARE