Motorsport

Lindgren gav Smederna fördel i den första SM-finalen

Kan mästarna försvara SM-titeln i morgon?

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Fredrik Lindgren öppnade SM-finalen i speedway med en heatseger.

Han avslutade på samma sätt.

I morgon kan han och Smederna vinna SM-titeln på hemmaplan.

2007 vann Fredrik Lindgren SM i speedway tillsammans med Dackarna, sedan dess har han jagat ännu ett guld. I fjol vann Smederna sin första titel på 40 år och inför årets säsong anslöt VM-föraren Lindgren.

– Det är väldigt roligt att Dackarna som är en förening jag känner för är i final, säger Lindgren.

– Men mitt fokus är att göra Smederna till svenska mästare och ge den fantastiska publiken ännu en SM-titel.

I kväll möttes de båda lagen i den första SM-finalen och de regerande mästarna inledde den bäst genom att vinna det första heatet med 5–1, därefter svarade Dackarna genom att vinna de följande tre heaten med 5–1 och tog ledningen i matchen.

– Det var väldigt tufft när de startade med att ta tre raka. Det är så lätt att man låter det springa i väg och hamnar i ett rejält underläge, men vi tog tag i oss själva och närmade oss bit för bit, säger Fredrik Lindgren.

– Det är väldigt lätt att det sprids en oro i laget, men vi visade att vi har den rutin som krävs för att vända ett underläge.

Lindgren inledde och avslutade bäst

Smederna kämpade sig ikapp och den första finalen avgjordes i det 14:e heatet. Då uteslöts hemmaåkaren Hans Andersen för bristande startdisciplin och Fredrik Lindgren ledde sitt Smederna till ännu en 5–1 och segern med 46–44.

– Det var precis så jämnt som vi hade förutspått och nu gäller det att släppa detta för att fokusera på nästa match, de har precis som vi ett starkt lag som är bra på både hemma- och bortaplan.

– Båda lagen har lika stora chanser att vinna och det lag som vill mest kommer att vinna titeln.

Du har en SM-titel med Dackarna, nu kan du hjälpa Smederna att försvara sin titel. Vad skulle det betyda för dig personligen?

– Varje år går man in i en säsong och vill vinna, men det är inte så ofta som man får chansen att verkligen göra det. Då gäller det att ge hundra procent och lite till. Det tänker jag göra för att vinna den titeln.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway

Dackarna Speedway

Smederna Speedway