Rosberg vann igen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tog sin andra raka seger i Brasilien

Foto: TT

När Lewis Hamilton vann VM-titeln kom plötsligt formen.

Till Nico Rosberg. Tysken har nu vunnit två lopp i rad.

– Jag ska vinna finalen också, säger han.

Lewis Hamilton dominerade F1-säsongen i sin Mercedes och vann VM-titeln när tre lopp återstod av säsongen.

Efter det har han fått se sig slagen - av sin teamkollega Nico Rosberg. Tysken vann GP-loppet i Mexiko och i Brasilien tog han starten från pole position och dominerade loppet in i mål.

Det gav honom hans andra raka seger och andraplatsen i VM.

– Jag har ingen riktigt bra förklaring till varför det släpper nu, säger Rosberg.

– Jag försökte  trycka på redan i början av säsongen och jag ska fortsätta i samma spår. Jag har arbetat hårt hela tiden, men Lewis hade en fördel under en stor del av året. Jag har försökt vända på det och  nu har jag lyckats. Jag ska försöka vinna finalen i Abu Dhabi också.

Ferrari vill framåt

Bakom Rosberg körde teamkollegan Hamilton in på andra plats och Sebastian Vettel, Ferrari, slutade trea före sin teamkollega Kimi Räikkönen.

– Jag tycker att vi gjorde ett bra lopp även om jag hade hoppats på att vi skulle kunna hota Mercedes i starten, men eftersom min start inte var bättre än deras så gick inte det, säger Sebastian Vettel.

– Jag gjorde ett par försök första stinten också, men Mercedes båda bilar drog ifrån. Jag måste erkänna att de var snabbare. Sett till racepacen så tycker jag ändå att vi är närmare dem nu än under tidigare delar av säsongen och jag hoppas att vi är ännu närmare nästa lopp.

Jobbigt för Ericsson

För Marcus Ericsson var det ett tufft race. Svensken gjorde en dålig start och tappade flera placeringar direk och låg sist.

–  Det var den sämsta starten i min F1-karriär, ja det var även det sämsta första varvet, säger Ericsson till Viasat.

– Jag vet inte riktigt vad det berodde på men jag hade för mycket hjulspinn i starten och tyvärr kom det bilar från alla håll. Gör man en dålig start är det lätt att det blir osynkroniserat in i kurvorna och det hände, jag tappade positioner in i varje kurva och dessutom körde jag av i kurva 4. Det var en rejäl uppförsbacke. Efter det första varvet tycker jag ändå att jag gjorde ett bra race.

Påkörd av Maldonado

Men på det 36:r varvet var det dags igen. Då var han inblandad i en sammanstötning med Lotus Pastor Maldonado och körde av. Maldonado straffades för incidenten, men det hjälpte knappast Ericsson som återigen tappade placeringar.

– Jag tyckte att han var långt bakom mig. När jag svängde in i kurvan såg jag någonting komma i ögonvrån, han var för sen på bromsen och körde in i min bil, vänster bak. Det är så tråkigt. Jag tycker att jag hade tagit in på bilarna framför, men så hände det och vi tappade mellan 30 och 40 sekunder eftersom jag fick gå in i depå för att se om det var några skador på bilen. Efter det var mitt lopp rätt så förstört, säger Ericsson som var 17:e man i mål.

– Överlag tycker jag att farten var okej. Det var andra saker som ställde till problem för oss.

Nu återstår en deltävling av säsongen. Den avgörs i

Abu Dhabi om två veckor.

Publicerad: