Hammarby besegrade Sandviken – klart för semifinal

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

De tappade 2–0 i matcher till 2–2 mot Sandviken.

Men i den avgörande kvartsfinalen drog Hammarby det längsta strået.

Det är första gången på 24 år som Sandviken missar semifinal.

Robin Sundin blev den stora segerdirigenten när Hammarby besegrade Sandviken i den avgörande kvartsfinalen i Göransson Arena. Genom att öppna målskyttet redan efter sex minuter, spela fram till 2–1 strax före paus samt göra 5–2 med 20 minuter kvar var han den avgörande faktorn för Hammarby.

– Ja, i dag får jag väl ändå erkänna mig ganska stark. Jag gör en väldigt bra match, och det är dom här matcherna man vill spela, säger han till Bandypuls.

Trots en jämn spelmässig tillställning så var Hammarby i förarsätet under i stort sett hela matchen målmässigt. Sandviken öppnade piggt i den andra halvleken, men i stället för en kvittering kunde Hammarby rycka ifrån till 3–1. Något som var talande för hela matchen.

Revansch från ifjol

Inför den här kvartsfinalserien hade sjätteplacerade Hammarby inte vunnit mot något av sina möten med de högre placerade lagen. Sandviken, som slutade trea i serien, med oskärpa i sina lägen ledde till att Sandviken nu missar semifinal för första gången sedan 1995.

– Det är synd att vi inte kunde vara så starka så vi kunde fortsätta den sviten. Men det är bara att börja om egentligen. Så måste det ju bli, säger Sandvikens lagkapten Daniel Berlin till Bandypuls.

Den här kvartsfinalserien var en repris från fjolårets semifinalserie som också slutade 3–2 i matcher. Då var det Sandviken som stod som segrare efter fem matcher, men nu fick alltså Hammarby sin revansch.

– Vi möter ett bra lag som har försvarat sig bra i alla matcher. Och vi hade inte kraften att avgöra. Det surt förstås, säger Daniel Berlin.

För Hammarby väntar nu Västerås i semifinal.

– Jag har inte hunnit smälta det än, men oerhört kul så klart med ett grönvitt möte mellan två riktigt bra lag. Det kan nog också bli en matchserie som går till fem matcher, säger Robin Sundin.

Publicerad:

LÄS VIDARE