Bosse Hansson: Nu går det brant neråt

Bo Hansson om livet efter tv-karriären: Det är kaos

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Bosse Hanssons hälsotillstånd har förvärrats.

I en intervju med Expressen berättar 82-åringen om plågorna som hans lungsjukdom för med sig.

– Jag mår inte bra, varken psykiskt eller fysiskt, säger tv-ikonen.

Bosse Hansson.
Foto: BILDBYRÅN
Bosse Hansson.

År 1990 var SVT-journalisten Bosse Hansson utsänd till nordryska Archangelsk för att bevaka bandy-VM. Där ådrog han sig en lungsjukdom som han lider av än i dag.

Sedan ett par år tillbaka har den pensionerade sportprofilen märkt av att hälsan försämrats.

– Jag har svår hosta och hostar slem hela tiden, det kan hålla på i timmar. Det är något jag lidit av under många år och det har blivit värre med tiden, sa Hansson till Expressen 2013.

Bosse Hansson: ”Det har förvärrats”

– Den kommer att ta kål på mig så småningom. Dagarna går ruskigt fort, jag försöker att överleva, sa han till podcasten Agendasättarna året därpå.

När Expressen träffar Bosse Hansson hösten 2016 är han nerstämd. Symptomen vägrar ge med sig, de blir bara värre.

– Det är kaos för närvarande, jag är så dålig på grund av den här sjukdomen jag har. Den har förvärrats så kraftigt. Nu går det brant neråt, säger 82-åringen till Expressen.

Frimärken och klassisk musik

Tyngd av sin sjukdom lever Hansson ett stillsamt liv. Av sina gamla kollegor är i stort sett bara Arne Hegerfors vid livet, men de två har ingen kontakt. I stället ägnar Bosse Hansson sina dagar åt att se på fotboll från tv-soffan ("jag har fattat ett intresse för konstiga utländska lag där svenskar spelar") och hänge sig åt lättare sysslor därhemma.

– Jag håller på med en massa gamla hobbyer som jag har kunnat ta upp efter pensionen. Det är frimärkssamling, klassisk musik och annat, säger han till Expressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE