UFC

”Vi trodde att du slog sönder henne”

Av: 

Filip Lindfors

Pannie Kianzad, UFC-fighter.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

– De tror att du slår kvinnor just nu.

– Vi trodde att du slog sönder henne.

Det är svenska UFC-stjärnan Pannie Kianzad som berättar vad folk tror om hennes pojkvän Ilaz Zabelaj.

Svenska UFC-stjärnan Pannie ”Banzai” Kianzad gästade Viaplays MMA-podcast tillsammans pojkvännen, tillika fajtern Ilaz Zabelaj.

I podcasten, som leds av Paul del Valle, berättar paret om hur grannar och förbipasserande ofta erbjuder sin hjälp till UFC-stjärnan, då de tror att hon utsätts för misshandel av sin pojkvän.

Anledningen är att Kianzad som MMA-utövare tar emot mycket slag mot huvudet och därav ofta går runt med blåtiror och sår i ansiktet.

– Det var en gång när vi åkte hem från Kansas när jag mötte Sarah Kaufman, då såg jag förjävlig ut. Svullen, som en Panda och Ilaz drog i mig, för att jag är ju alltid sen till flyget och jag ser ju ut som skit, säger Kianzad.

Paret pratar öppet om hur personer kommer fram till Kianzad då de tror att hon behöver deras hjälp att ta sig ur ett destruktivt förhållande.

– Det hände i somras då Pannie kom in utan tand och blåtira och de (grannar) frågade; är du okej?, säger Ilaz Zebelaj.

”Skämdes som fan”

– Då fick jag säga till honom sen när vi kom in, att det är bäst att du går upp och förklarar för de tror att du slår kvinnor just nu, säger Kianzad.

Enligt kampsportsparet uppstår ofta situationer där de behöver förklara att de båda håller på med kampsport och att Kianzad är en av världens bästa fajters.

– Då hon är helt blå och sånt, då tror folk alltid, att jag slår henne... Det gör jag inte, säger Zabelaj.

Paret träffades 2015 i Köpenhamn i en sparringmatch där det var Kianzad som läxade upp Zabelaj.

– Jag skulle försöka boxas med henne och hon träffade 3–4 gånger riktigt hårt. Hon skulle precis gå en titelmatch i Invicta några veckor senare, och jag visste inte det så jag gick på en takedown och hon drog ut mig på en armbar och sen skämdes jag som fan, berättar Zabelaj i podden.

”Kommer gå för en titel”

Kianzad, som har tre raka segrar i UFC avslöjar även sina planer för att ta sig till en titelfajt i UFC:s bantamviktklass.

– 2021, här kommer det, jag säger det: jag ska bli första svenska tjejen som kommer gå för en titel. 100% det kommer jag bli. Det är målet. Jag skrev på ett nytt kontrakt innan året, och jag är väldigt positiv inför framtiden.

Kianzad senaste seger kom mot Sijara Eubanks i december då hon vann på enhälligt domslut. ”Banzai” är just nu rankad som nummer 12 i viktklassen där Amanda Nunes är mästare och svenskan har siktet inställt på tre andra fajters för att ta sig till en match om bältet.

– Jag ser några tjejer som jag måste möta innan jag kommer till topp 3. Yana Kunitskaya, Ketlen Vieira och Aspen Ladd, det är mina tre första mål.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

MMA

Pannie Kianzad

Kampsport