Grip fortsätter som Stina Nilssons mentor

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Rikard Grip lämnade jobbet som landslagschef efter säsongen. 

Men Stina Nilsson kommer att fortsätta ha honom som mentor. 

– När han erbjöd sig att fortsätta vara bollplank kändes det bra, säger hon. 

Efter nio år valde Rikard Grip att sluta som landslagschef. Beskedet kom som en chock för flera åkare. 

För Stina Nilsson, som har haft Grip som tränare och bollplank, var det kanske extra tungt. 

– Jag tycker att det var tråkigt för vi har haft ett samarbete sedan 2013 när jag kom in och så honom kommer jag absolut att sakna, säger hon. 

”Haft en viktig roll”

Grip kommer dock att fortsätta att vara Nilssons mentor även under nästa säsong. 

– Jag är ju väldigt självgående så det är jätteskönt, men däremot har han haft en väldigt viktig roll i att vara ett bollplank till mig och som jag har kunnat släppa ut känslor till och det kommer vi att fortsätta med. Även fast han inte är här fysiskt så är han ju bara ett telefonsamtal bort, säger hon och fortsätter: 

– Nu vet jag ju inte hur det blir, jag kanske kommer att få jättemånga bra stöttepersoner här också, men när han erbjöd sig att fortsätta vara med bollplank kändes det bra. 

Nilsson hade en supersäsong och lämnade VM med tre medaljer. Det trots den svåra lårskada hon drogs på sig bara veckor före mästerskapet.

”Ville inte ge det till mina konkurrenter”

Stjärnan har varit hemlighetsfull kring skadan, men i Skavlan öppnade hon upp om hur allvarlig den faktiskt var. 

– Jag har velat prata om min skada, men på mina villkor när jag själv kände att jag var redo så det kändes jättebra och det har blivit väl mottaget. 

Varför var det viktigt att hålla på det? 

– Lite för att jag inte ville ge det till mina konkurrenter. Jag ville inte att de skulle veta att Stina bara har två av tre muskler i låret när de åkte mot mig i ett hit. Lite för mig själv också, att jag inte ville känna mig mer skadad än jag var. Det kändes ändå lite under kontroll på slutet och då ville jag inte se det i tidningarna. 

Nu väntar en ny mästerskapsfri säsong där Nilsson ser fram emot att vara med och fajtas i toppen igen. 

– Tour de Ski kommer jag också vilja åka. Jag har ju en pallplats så jag vet att det känns väldigt bra att vara på pallen på Alpe Cermis. Men jag blickar absolut mot den totala världscupen, det hade varit jättekul. 

Publicerad:

LÄS VIDARE