Lewis Hamilton med nytt rekord i Formel 1

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jennifer Lorenzini / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Den 92:a segern kom i Portugal.

Ingen F1-förare har vunnit fler lopp än Lewis Hamilton.

– Jag har aldrig ens vågat drömma om att jag skulle ta mig hit där jag är i dag. Det är helt otroligt, säger han

Den regerande mästaren tappade visserligen ledningen under inledningen av Portugal GP, men arbetade sig tillbaka och tog greppet om F1-debuten i Algarve.

Han körde in säsongens åttonde seger i årets tolfte lopp och passerar därmed Michael Schumacher i toppen av listan på den förare som vunnit GP-segrar.

Det gör att han nu är den F1-förare som vunnit flest lopp sedan mästerskapet startade år 1950.

– Det kommer att ta tid innan detta sjunker in, jag jobbar hela tiden framåt och jag är fortfarande i racemode, säger Hamilton när han intervjuas efter loppet.

– Det är otroligt, men jag kan inte hitta orden. Min pappa är här, min styvmamma Linda, min hund Roscoe. Det är en mycket speciell dag och det kommer att ta en stund innan jag förstår vad som har hänt.

Foto: REMY DE LA MAUVINIERE / TT NYHETSBYRÅN

Första segern 2007

Hamilton tog sin första seger i Kanada år 2007, under sin debutsäsong med McLaren-Mercedes. Därefter blev han världsmästare år 2008 och sedan han lämnade McLaren för Mercedes år 2013 har han utvecklats ytterligare och tagit över som sportens gigant. Sedan dess har han vunnit fem VM-titlar och i år lär han vinna sin sjunde totalt. Han har 77 poängs försprång när nu fem deltävlingar återstår av säsongen.

– Jag vill verkligen tacka teamet för detta, tillförlitligheten är fantastisk, alla trycker på varje dag och det är oerhört inspirerande, säger Lewis Hamilton.

– Jag hade ingen magisk kula när jag valde att gå till detta stallet, men vi försöker att jobba varje dag och alltid göra det bästa av det. Alla jobbar åt samma håll, varje dag och det är helt otroligt.

F1 reser nu vidare till San Marino och klassiska Imola. Där handlar det om en tävlingshelg över två dagar, istället för tre som är brukligt. Det gör att förarna har ett träningspass på sig innan det är dags för lördagens kval.

Publicerad:

LÄS VIDARE