Världscupavslutningen körs i Norge – trots uppmaningarna

Av: Felix Tornberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Den muterade varianten av coronaviruset har tagit fäste i Norge.

Trots detta meddelar det internationella skidförbundet, FIS, under onsdagen att världscupsavlutningen kommer att köras i norska Lillehammer.

Ett besked som går emot rekommendationerna från landets folkhälsomyndighet.

I december blev det ingen världscupstävling i norska Lillehammer. Nu är det andra bullar som gäller.

Under onsdagen meddelar internationella längskidförbundet, FIS, att världscupsavslutningen kommer att köras i staden.

Den norska folkhälsomyndigheten har tidigare haft en kritisk inställning till att internationella tävlingar körs i landet. Detta efter att den supersmittsamma muterade varianten av viruset spridits i landets huvudstad.

"Med dagens smittsituation som bakgrund menar vi att det finns en betydlig smittorisk kopplat till genomförandet av stora idrottsevenemang med internationella deltagare", har de tidigare skrivit i en rapport, enligt TT.

Två tävlingar på två veckor

Den norska regeringen har dock tillsammans med FIS gett klartecken för inte bara denna tävling, utan även världscuptävlingarna i Holmenkollen veckan innan. Därmed blir det två stora längdskidtävlingar i landet på två veckor.

Avslutningen på världscupen var tidigare planerad att köras i kinesiska Beijing, men denna lösning är inte längre aktuell.

Den svenska regeringen har infört ett inreseförbud från Norge till och med den 14 februari. Detta på grund av smittoläget i landet.

Världscupsavslutningen körs den 19–21 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE