Anderssons målkalas när Vetlanda körde över Bollnäs

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Joakim Andersson kan göra mål.

Det visade Vetlandas skyttekung inte minst hemma mot Bollnäs – och hängde fyra stycken.

– Funderar man inte så mycket brukar det gå lite enklare, säger han om målformen.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Innan matchen var sex minuter gammal hade Joakim Andersson skickat in bollen i nätmaskorna två gånger om. Det var en försmak på hur matchen skulle arta sig.

Innan den första halvleken var slut hade Vetlanda gjort ytterligare tre mål framåt varav Joakim Andersson fastställde halvtidsresultatet till 5–0. Men han nöjde sig inte där.

I den andra halvleken noterades han även för ett fjärde mål när han gjorde 6–0.

– Jätteskönt givetvis, säger Joakim Andersson i Sportbladet Play.

– Det passade mig ganska bra i första halvlek. Jag tycker vi får stopp på deras anfallsspel fullständigt, säger målskytten som nu gjort 19 mål på nio matcher .

Nu har han gjort 35 mål totalt den här säsongen på 21 matcher.

– När de inte trillar in riktigt sätter det sig lite i huvudet, men nu har de trillat in lite på slutet, då funderar man inte så mycket och då brukar det gå lite enklare, säger anfallaren.

”Det är för dåligt”

Vetlanda hade inför matchen elitseriens näst svagaste defensiv med 107 insläppta mål. Bara Tellus har släppt in fler – hela 161 stycken.

Länge såg det ut som att Vetlanda skulle bärga säsongens första nolla, men på tilläggstid gjorde Bollnästalangen Linus Westh, 16, sitt första elitseriemål när han fastställde slutresultatet till 9–1.

– Det var en dålig bortamatch. Vi bjuder på för mycket i första, vi står på hälarna och 5–0 i halvtid, det är för dåligt, säger Bollnäs Patrik Nilsson.

▪▪▪

Daniel Johansson hade inte spelat match sedan han skadade sig mot Vetlanda 13 december. Mot Broberg presenterade han sig direkt i comebacken. Efter knappa 20 minuter kvitterade han för Västerås till 2–2 och i slutskedet skickade han in 5–3, vilket även blev slutresultatet till Västerås fördel.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE