Arsenal tog enkel seger mot Bournemouth

Uppdaterad 2022-08-22 | Publicerad 2022-08-20

Arsenal har inlett säsongen med tre raka segrar – för första gången på 18 år.

William Saliba svarade för ett drömmål när Londonlaget vann med 3–0 borta mot Bournemouth.

– Jag är stolt, säger Mikel Arteta.

Följ ämnen

Arsenal satte gasen i botten direkt. Efter bara elva minuters spel hade norrmannen Martin Ödegaard slagit till två gånger om för gästerna.

Först stötte han in en retur från nära håll, och därefter dundrade han distinkt in 2–0-målet.

Bournemouth å sin sida gick in i halvtidsvilan med totalt noll avslut mot mål. Och det blev inte särskilt mycket roligare i den andra halvleken.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia


– Vi gick ut och dominerade, skapade några bra chanser och gjorde några fina mål, säger tvåmålskytten Ödegaard till Sky Sports.

I den 54:e minuten slog mittbacken William Saliba till med ett drömmål och gjorde sitt första mål (självmål borträknat) i Arsenaltröjan.

Första gången på 18 år

Fransmannen fick bollen i utkanten av straffområdet och skruvade in ett otagbart skott i bortre hörnet.

– Det var det sista jag förväntade mig, men jag kan bara berömma honom för hur han presterar, säger tränaren Mikel Arteta till Sky Sports.

Det innebar 3–0, vilket också blev slutresultatet.

– Jag är stolt eftersom det inte är lätt att komma hit och vinna med 3–0, men det finns fortfarande saker som kan förbättras, säger Arteta.

Arsenal har därmed full pott efter de inledande tre matcherna i Premier League. Det har inte hänt sedan säsongen 2004–2005 under Arsène Wengers ledning.

– Jämfört med förra säsongen är vi lite längre fram, men vi måste behålla lugnet och vara ödmjuka och se var det kan ta oss, säger Ödegaard.

Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.