Förklaringen till märkliga bilderna

Publicerad:
Foto: Armando Franca / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

Tennislegendaren Boris Becker har synts i kortärmad tröja under Australian Open.

Då har den uppmärksamme tittaren också noterat en onaturlig utväxt på 50-åringens armbåge.

– Jag har gjort tillräckligt med operationer de senaste åren och vill undvika en till, säger Becker enligt tyska Bild.

Den enorma hettan är det stora samtalsämnet runt Australian Open i Melbourne för tillfället.

Matcherna spelas i 40-gradig värme vilket lett att säkerheten ifrågasatts.

– Om inte kropparna får återhämta sig mer, riskerar vi att spelarna förlorar matcher eller till och med lider stora risker för allvarliga hälsoproblem. Värsta tänkbara scenario är till och med att någon kan dö, sa Dr Liz Hanna på Australian National University and the Climate and Health Alliance nyligen.

Tennisbollar – på armbågen

Värmeböljan har även påverkat de som jobbar runt turneringen.

Tennislegendaren Boris Becker, som är där som expert för Eurosport, har bland annat gjort flertalet av sändningarna i förd en kortärmad tröja.

Då har den uppmärksamme tv-tittaren noterat en utväxt, likt en tennisboll, på Beckers båda armbågar vilket blivit ett samtalsämne i Tyskland.

– Jag kan bara leverera en diagnos utifrån bilderna, men det ser ut som en allvarlig inflammation i armbågen, säger den förre lagläkaren i Hertha Berlin, Thorsten Dolla, till tyska Bild.

Förklaringen: Spelat poker

Men det finns en förklaring till de något onaturliga bilderna.

När Bild når Becker själv anger han sitt pokerspelande (!) som förklaringen.

– Det är samma problem som jag haft med armbågen sedan tidigare. Jag kan få bort knölarna med en operation, men jag har gjort tillräckligt med operationer de senaste åren och vill undvika en till. Speciellt eftersom det inte gör ont, säger Becker.

Och doktor Thorsten Dolla instämmer i att poker – tillsammans med Beckers tidigare tennisspelande – kan vara förklaringen.

– Om man har armbågen på kanten av ett bord flera timmar om dagen för att spela poker kan det här bli resultatet. Det finns ett liknande begrepp från USA bland studenter där eleverna haft sina armbågar på bordet flera timmar i sträck för att stödja sig själva när de läser i sina böcker, säger Dolla.

Publicerad:

LÄS VIDARE