Villa Lidköping säkrade seriesegern

Uppdaterad 2019-02-07 | Publicerad 2019-02-06

För andra gången på tre år är Villa Lidköping seriesegrare i bandyns elitserie.

Storlaget från Västergötland, som ännu inte vunnit SM-guld, besegrade nian Broberg med 9–3 i onsdagens omgång och fastställde en ointaglig ledning i tabellen.

Efter 3–1-läge i paus drog Villa ifrån i andra halvlek med fyra raka mål på drygt tio minuter fram till 7–2 efter en Brobergreducering. Villa leder tabellen med ointagliga sex poäng före tvåan Sandviken, med fyra poäng kvar att spela om.

Nästjumbon Frillesås tog en viktig 3–2-seger i bottenmötet med Falu BS och såg därmed till att jumbon Tellus, som förlorade med 1–7 mot Västerås, ser ut att åka ur. Stockholmslaget Tellus är pressat att vinna sina två återstående matcher samtidigt som Frillesås måste förlora sina.

Femman Bollnäs besegrade elvan Sirius med 7–2 och säkrade en kvartsfinalplats medan Hammarby misslyckades.

Stockholmslaget ledde med 1–0 och 5–4 borta mot sjuan Vänersborg, men fick se Mikko Lukkarila bli hemmalagets poängräddare med sitt 5–5-mål med drygt tio minuter kvar.

Hammarby har ändå ett fast grepp om sjätteplatsen, den sista direktplatsen till kvartsfinalspelet, inför hemmamötet med åttan Vetlanda på fredag.