Motorsport

Mercedes krav på Valtteri Bottas

F1-teamet kräver segrar för att förlänga kontraktet till 2020

Av: 

Anna Andersson

F1-teamet Mercedes ställer krav på Valtteri Bottas för att förlänga kontraktet  till 2020
F1-teamet Mercedes ställer krav på Valtteri Bottas för att förlänga kontraktet till 2020

SPORTBLADET

Han hade en mästarbil – men slutade femma i VM.

Nu ställer Mercedes tuffa krav på Valtteri Bottas inför F1 2019.

– Han måste skaka av sig oturen och leverera på samma nivå som Levis, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

– Det är förutsättningarna för att vi ska förlänga kontraktet.

2017 gjorde Valtteri Botats sin första säsong hos Mercedes, han körde in pole position och tog tre segrar. 2018 var hans andra säsong och förhoppningarna ökade, men han var den enda av de sex förarna som kör för de tre toppteamen Mercedes, Red Bull och Ferrari som inte vann ett enda lopp.

Han slutade femma i det VM som hans teamkollega vann och tvingades dessutom lämna över segern till stallkamraten Lewis Hamilton under Rysslands GP.

Det resulterade bland annat i att hans mångåriga personliga sponsor Wihuri nu lämnar samarbetet.

– Det är svårt att vara Hamiltons kollega, men Valtteri fick även stryk av andra förare och det är ett ganska dåligt resultat, säger företagets ägare Antti Aarnio Wihuri till Ilta Sanomat.

F1-teamet Mercedes krav på Valtteri Bottas

Nu höjer även Mercedes och stallchefen Toto Wolff, som tidigare var Valtteri Bottas manager, kraven på den 28-årige finländaren.

– Valtteri vet precis vad han måste uppnå 2019. Han måste skaka av sig oturen och leverera på samma nivå som Lewis, det är förutsättningarna för att vi ska förlänga kontraktet 2020, säger Toto Wolff till motorsporttotal.com.

– Han behöver en bra start för att kunna konkurrera med Lewis och de andra toppförarna.

Ocon och Russel vill köra F1 för Mercedes 2020

Valtteri Bottas kontrakt med Mercedes löper ut efter årets säsong och bakom honom väntar Esteban Ocon. 22-åringen körde 2018 för Force India/Racing Poinr och är en av Mercedes juniorförare, men står utanför F1 i år. Mercedes har också placerat nästa talang, Georg Russel, hos Williams, för att utveckla honom till en framtida toppförare.

Det gör att kampen om en förarplats 2020 redan har startat.

– Valtteri har kapaciteten. Han ställs mot den bästa Lewis Hamilton som vi har sett de senaste fem åren. Det finns en anledning till att Lewis har vunnit fem VM-titlar och det är svårt att slå en femfaldig världsmästare när han står på toppen av sin karriär, säger Toto Wolff.

– Men han är en vinnare, det bevisade han flera gånger 2018, i fjol var det otur och andra situationer som gjorde det omöjligt för honom. Får Valtteri en bra start och flyt, då kan han vinna VM.

Lewis Hamiltons kontrakt med Mercedes sträcker sig även över 2020.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Förslag på nya regler - så ska F1 bli mer spännande

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Toto Wolff

Valtteri Bottas

Mercedes