Storm i Jamaicas landslag inför VM

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Demontränaren: "De skulle inte kunna organisera sig ur en sophink"

Jamaicas Asafa Powell i mitten, och Nesta Carter till höger.
Foto: Foto: AP
Jamaicas Asafa Powell i mitten, och Nesta Carter till höger.

PEKING. Det stormar i Jamaicas landslag bara dagar före VM.

Flera storstjärnor nobbade det obligatoriska VM-lägret och de som åkte dit kallar det en katastrof.

– Vi får försöka rädda upp det här de sista dagarna, säger Stephen Francis, tränare för bland andra världsettan Shelly-Ann Fraser-Pryce, till Jamaica Gleaner.

Foto: Foto: AP
Usain Bolt laddar i London.

Jamaicas landslag har landat i Peking med förhoppningar om att kunna upprepa guldregnet från OS-succén 2008.

Men det är ett landslag i gungning som kommer till Kina. Orsaken är ett struligt förläger i Tottori, Japan. Lägret var obligatoriskt för hela landslaget men visumstrul gjorde att flera av stjärnorna, som Asafa Powell och Shelly-Ann Fraser-Pryce, inte kom dit i tid medan Usain Bolt valde att stanna i London hela vägen fram till Kina-resan.

– Vi använder fortfarande beskrivningen obligatoriskt och vi insisterar på att om man kommer sent, av någon anledning, så måste man informera oss om det. Vi borde ha diskussioner istället för att de bara struntar i lägret totalt, säger Jamaicas friidrottsförbundsordförande Warren Blake.

”Håller tummarna”

Men de som nu avstod lägret hade kanske sina anledningar.

– De skulle inte kunna organisera sig ut från en sophink, dundrar nämligen demontränaren Stephen Francis mot förbundet efter att ha varit på lägret med flera av sina aktiva och upplevt stora organisatoriska problem med träningstider och resor.

Francis basar för den ena av två stora träningsgrupper på Jamaica, MVP Track Club, där bland andra Shelly-Ann Fraser-Pryce tränar och som också fram till i år varit bas för Asafa Powell.

– Det var en katastrof. Allt sköttes bara dag för dag.

– Jag kan inte förstå vem de hade det här lägret för, Nu håller jag bara tummarna för att vi kan rädda upp lite de närmaste dagarna, säger han till Jamaica Gleaner.

VM inleds på lördag. Då avgörs bland annat försöksheaten på herrarnas 100 meter.

Publicerad: