Över 100 poäng – och tog Rönnby till final

Uppdaterad 2015-04-13 | Publicerad 2015-04-10

Nära att tappa matchen – nu väntar drömfinal

Det blev en riktig rysare efter att Rönnby tappat 2-5 till 5-5 i den andra perioden.

Vem klev då fram och fixade SM-finalplatsen, om inte poängdrottningen Madelene Backlund?

Forwarden passerade ikväll den magiska gränsen 100 gjorda poäng den här säsongen.

Efter att ha vunnit den totala poängligan med 81 poäng (41+40) på 25 matcher har Madelene Backlund fortsatt att göra poäng i slutspelet.

När hennes Rönnby idag säkrade finalspel gjorde forwarden två assists och två mål och kammade därmed hem poäng 100, 101, 102, 103 för säsongen.

– Så skönt. Jag trodde faktiskt att vi skulle ta det idag, säger matchhjälten i TV12.

– Vi gör en fantastisk laginsats. Jag är sjukt stolt över tjejerna, vi krigar som ett lag och gör mål på lägena vi får, säger hon.

Drömstart

Rönnby, som hade 2-1 i matcher, fick en drömstart på matchen och skaffade sig en 3-1-ledning bara efter sex minuter.

Madelene Backlund stod i och med assisten till lagets tredje mål för sitt 100:e poäng för säsongen.

När sedan 4-1-målet slank in bakom Emelie Fällman byttes den unga målvakten ut.

Äkta hattrick av Wibron

Rönnby fick sedan 5-2 tidigt i den andra perioden innan hemmalaget gick ner på två femmor, ryckte upp sig – och Emelie Wibron förändrade läget helt.

På tio minuter stod stjärnbacken, som ikväll matchades som forward, för ett äkta hattrick som utjämnade matchen.

Rönnby var pressat i den tredje perioden – men då klev Madelene Backlund fram igen och tryckte in avgörande 6-5.

Backlund satte sedan slutresultatet 8-5 i tom kasse.

Drömfinal väntar

I SM-finalen nästa lördag väntar Kais Mora, som också avgjorde sin semifinalserie (mot Pixbo) ikväll efter en 3-2-seger borta.

Finalen spelas därmed mellan grundseriens etta och två.

– En drömfinal! säger Rönnbytränaren Per-Erik Alvin i TV12.

Madelene Backlund:

– Härligt, vi har två segrar i serien och ett bra go mot dem. Ska bli sjukt skönt att åka hem och vila och ladda för det.

Men 2-0 i segrar i grundserien för Västeråslaget dämpar inte Kais Mora-spelarna – snarare tvärtom.

– Då är det bara att ta revansch. Det ska bli skitroligt, det är två bra lag som kommer stå på banan och det kan gå hur som helst, säger Moraforwarden Therése Karlsson till innebandymagazinet.se.

LISTA: Superligans 25 bästa spelare.