En seger - då springer Ferrarichefen barfota

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sebastian Vettel lovar att ge allt inför avslutningen

Sebastian Vettel.
Foto: AP
Sebastian Vettel.

Om Ferrari vinner fyra lopp ska stallchefen springa 10 mil barfota.

Än så länge har Sebastian Vettel vunnit tre.

– Det är två lopp kvar, två potentiella segrar, säger han.

I helgen kör F1 i Sao Paolo, Brasilien, på en bana som är förhållandevis kort, men där vädret ofta spelar en betydande roll. Därefter återstår ytterligare en tävling, säsongsfinalen i Abu Dhabi och för att Ferrari ska nå sitt mål krävs ännu en seger och Sebastian Vettel själv har också chansen att nå andraplatsen i VM. Han ligger 21 poäng efter Mercedes Nico Rosberg. Lewis Hamilton, även han Mercedes, är redan klar världsmästare.

– Det är två lopp kvar, två potentiella segrar. Det är också vårt mål. även om vi vet att det inte är enkelt eftersom det finns andra favoriter, säger Sebastian Vettel, som vunnit fyra VM-titlar, enligt motorsportmagazin.

– Vi lovar att vi ska ge allt i de två lopp som är kvar, max attack med andra ord.

Två bilar bröt

I det senaste loppet gick det allt annat än bra för Ferrari. Båda bilarna bröt GP-loppet i Mexiko och det var första gången sedan Australiens GP 2006 som ingen av Ferraris bilar tog sig i mål.

– Det var troligen årets sämsta lopp, säger Vettel.

– Men när man gör misstag måste man också kunna ta på sig det och säga. Hej, det var jag som gjorde fel. Jag tror och hoppas att det var vårt lågvattenmärke och att det nu kommer två mycket positiva lopp. Han haft många bra lopp i år och ju längre säsongen har lidit, ju mer har vi stängt luckan till Mercedes. För åtta, nio månader sedan låg vi 1,3 till 1,4 sekunder efter varje varv och nu är det en halv sekund, ibland ännu mindre. Det betyder att vi har gjort ett fantastiskt jobb i år.

Och räcker det till ytterligare en seger för Vettel eller teamkollegan Kimi Räikkönen - så får Maurizio Arrivabene klä av sig skorna - och kuta 100 km barfota.

Publicerad: