William Hallberg: Det var skitkul

William Hallberg gjorde Tellus första historiska mål i bandyns elitserie.

Problemet?

Villa Lidköping svarade för nio.

– Ah, 1–9 mot Sveriges bästa lag i en elitseriepremiär på bortaplan är inte jättedåligt. Det kunde varit värre, säger 19-åringen.

När IFK Kungälv förlorade elitlicensen fick Stockholmslaget Tellus en gratisplats i elitserien.

Under fredagen kastades nykomlingen in i hetluften, och det finns enklare premiärer än Villa Lidköping på bortaplan.

Inte helt oväntat förlades det mesta av spelet till Tellus planhalva. Guldfavoriten skapade hörnor med 120 sekunders mellanrum, men det dröjde till spelminut 10 innan Daniel Andersson kunde överlista målvakten Markus Karlsson och ge hemmalaget ledningen.

Gillgren fick chansen

Det var, som väntat, bara början. Villa, som gav juniorerna Elias Gillgren och Joel Broberg chansen i försvaret, vann med hela 9–1 inför 2 523 åskådare i  Sparbanken Lidköping Arena.

– Det går väldigt fort, men i första halvlek håller vi defensiven bra. Vi bjuder på något mål men i det stora hela är det inte jättedåligt, säger William Hallberg.

Historisk målskytt

Nyförvärvet från Nässjö gjorde Tellus första historiska elitseriemål. Det betydde 2–1 och gav matchen nerv i ungefär en och en halv minut.

– Det var skitkul. Jag fick göra mål i min elitseriedebut och det var ett historiskt mål för Tellus.