Veteranen bommade igen

Publicerad 2016-12-27

Dan Beutler.

Malmös 39–årige målvakt Dan Beutler tog allt – och lite till.

Bara minuter in i matchen hade han skaffat sig ett stort övertag gentemot Alingsåsspelarna och var en stor del av Malmös 26–21 vinst.

Det var många bra spelare den här kvällen, men det är svårt att säga att någon hade i närheten av en lika viktig roll som Beutler ikväll.

Han inledde med några räddningar som minst sagt bidrog till att han genom hela matchen hade ett fantastiskt självförtroende.

Efter tio minuter hade han redan tagit sig in i huvudet på Alingsåsspelarna – som missade två straffar i rad på drygt fem minuter.

– Vi spelade väldigt bra försvarsspel över hela linjen och det hjälper mig oerhört. Och det gick väl hand i hand, jag hade några räddningar och fick med mig marginalerna på min sida, då får Alingsås det tufft och missar istället, säger Beutler.

Spelmässigt var inte Malmö på något sätt överlägset, utan lagen spelade jämnt, speciellt i första halvlek.

Förklaringen till siffrorna är helt enkelt att det fanns en självförtroendefylld veteran i Malmömålet som inte tänkte ge Alingsås något gratis ikväll.

– Det går inte att göra mål på Beutler, han har spikat igen, låst, det är bommat.. Är han på riktigt? skrek CMores kommentator Patrik Westberg.

Kristianstad föll

I matchen mellan Ystad och Kristianstad chockade Ystad och fick med sig en 28–25 vinst mot tabelltvåan.

Det var en otroligt jämn match där lagen turades om att ta ledningen och fram tills den 39:e hade inget av lagen haft mer än en tvåmålsledning. I den andra halvleken fick Ystad ett litet grepp om matchen och trots en spännande avslutning kunde laget hålla undan och vinna.