Matchen avbröts efter otäck skada: ”Måste sy inifrån och ut”

Edlund femmålsskytt i Villasegern

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Villa Lidköping tog en komfortabel seger hemma mot Bollnäs.

Matchen fick dock avbrytas tillfälligt tidigt i den andra halvleken efter att Villas Felix Pherson kraschat olyckligt i sargen.

– Vid sår av denna dimension måste man sy i olika lager inifrån och ut som jag förstått det, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson.

Den andra halvleken hann knappt starta innan ett längre spelavbrott följde när Villa Lidköping tog emot Bollnäs. Villas högerhalv Felix Pherson föll och kraschade otäckt in i sargen som delade sig. Pherson blev liggandes på isen och matchen avbröts medan spelaren fick vård.

– Jag såg inte riktigt om han fick felskär eller vad det var som hände, säger matchens kommentator Håkan Eng i Sportbladet Play samtidigt som någon ropar ”ring ambulans” upprepade gånger från isen.

– Det såg väl inte jätteskönt det där. Det ser ut som att han får sargen rakt i ryggen och så får han ett litet jack så... Nej, jag lider med honom. Jag hoppas det går bra, säger Bollnäs målvakt Erik Persson i Sportbladet Play efter matchen.

”Sy i olika lager”

”Ett litet jack” som Bollnäsmålvakten uttryckte det visade sig senare vara ett kraftigt sår i ryggen och Villas högerhalva lades på operationsbordet.

De första röntgenbilderna visade dock att Felix Pherson klarat sig utan några frakturer.

– Vi vet i nuläget inte så mycket mer än att han kommit från operation runt midnatt. Vid sår av denna dimension måste man sy i olika lager inifrån och ut som jag förstått det, och då görs det på en operationssal, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson på klubbens hemsida på fredagsnatten.

40 minuters väntan

I väntan på att spelet skulle återupptas i efter den olyckliga kollisionen återvände bägge lagen till respektive omklädningsrum efter ungefär tio minuters väntan.

Efter 40 minuters väntetid återupptogs matchen igen.

– Det var speciellt. Det var nästan bra att vi fick så mycket tid på oss tror jag, att vi han sitta i omklädningsrummet och prata igenom det och komma ihop igen. Det var otäckt. Jag hoppas verkligen att det är bra med honom, säger Villas lagkapten Martin Karlsson i Sportbladet Play efter matchen.

Edlund femmålsskytt

Christoffer Edlund tippades som skytteligasegrare av nästan alla tränare i elitserien inför säsongen. Villa Lidköpings nyförvärv har höga förväntningar på sig och i fredagens hemmamatch mot Bollnäs presenterade han sig tidigt.

Efter drygt 15 minuters spel får han bollen på egen planhalva går ensam runt Bollnäsförsvaret och rakar in iskallt bakom Erik Persson i Bollnäsmålet. Edlunds femte mål för säsongen.

Villa tog ett tydligt kommando i matchen och visade varför man var favoriter inför fredagens drabbning. 20 minuter efter 1–0-målet gjorde Christoffer Edlund sitt andra mål i matchen när han i ungefär samma position la in 3–0 mellan benen på Bollnäsmålvakten.

– Jag känner mig ganska pigg, jag skapar ju en del lägen, men ja... Någon stolpe, någon ribba och något som är lite dåligt så... Det kommer, det bli nog lite bättre tror jag, säger Christoffer Edlund i Sportbladet Play i halvtid.

Villa överlägsna

Villa Lidköpings lagkapten Martin Karlsson utökade omgående (efter det tidiga spelavbrottet i andra halvlek) till 4–0 och knappa kvarten senare stod det 8–0 till Villa efter bland annat två nya mål av Christoffer Edlund.

Edlund gjorde sedan sitt femte mål innan Bollnäs kunde reducera till 10–1 genom tidernas bästa svenske målskytt Patrik Nilsson. Nilsson hann även bli tvåmålsskytt, men det hjälpte föga då Villa till slut kunde vinna med 12–2.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE