Amanda Zahui sörjer vännen: ”Älskar dig”

Tiffany Jackson har gått bort, 37 år gammal.

Amanda Zahui sörjer den tidigare lagkamraten som tog hand om henne som en syster.

”Jag älskar dig Tiffy”, skriver den svenska storstjärnan på Instagram.

Tiffany Jackson valdes som femma i WNBA-draften 2007 och spelade sedan flera säsonger i ligan för New York Liberty, Tulsa Shock och Los Angeles Sparks.

Jackson fortsatte som coach efter karriären och har beskrivits som en basketlegendar i Texas. Nu har hon gått bort efter att ha drabbats av bröstcancer.

– Vi är i djup sorg över nyheten om Tiffany Jacksons bortgång, en av de största spelarna i Texas dambaskets historia, säger Texas Longhorns head coach Vic Schaefer i ett uttalande.

”En storasyster”

Tiffany Jackson fick diagnosen bröstcancer för första gången redan 2015, samma år som hon spelade med den svenska stjärnan Amanda Zahui i Tulsa Shock.

– Tiffany är som en storasyster för mig och har verkligen tagit hand om mig i laget. Att hon skulle drabbas av något sånt här, det var som en chock. Hon är ju ung, frisk och stark. Tar inga droger, tränar flera gånger om dagen. Men vem som helst kan verkligen drabbas, sa Zahui till LT i januari 2016.

Amanda Zahui och Tiffany Jackson.
Amanda Zahui och Tiffany Jackson.

Zahui sörjer Jackson

Amanda Zahui delar med sig av sin sorg på Instagram.

”Jag älskar dig Tiffy”, skriver Zahui.

”Vila i frid i himlen och fortsätta att lysa starkt.”

Tiffany Jones lämnar sin son Marley, som föddes 2012, efter sig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN