Daniel Ståhl vann överlägset i säsongens sista tävling

Publicerad 2021-09-14

Daniel Ståhl vann säsongens sista internationella tävling lika lätt som han vunnit de andra.

Han kastade hem galan i Zagreb med 67,69, över en och en halv meter längre än tvåan Lukas Weisshaidinger från Österrike.

Ståhls femtonde raka seger.

Daniel Ståhl och Simon Pettersson avslutade båda den internationella tävlingssäsongen vid friidrottsgalan i Zagreb.

Med stil

Ståhl etta, vem annars, och Simon med en fjärdeplats.

Simon som kastade 64,77 som längst.

Svenskarna har varsin mindre tävling kvar på hemmaplan, men på olika håll den kommande helgen.

Daniel Ståhl har bara förlorat en enda tävling hela den här säsongen. Det var mot just Simon Pettersson, då den sensationella OS-silvermedaljören fick på en riktig pärla på 69,48 hemma i Växjö.

Det blev både säsongsbästa och gällande personligt rekord.

Men på den internationella scenen har Daniel Ståhl varit oslagbar.

Femton raka segrar inklusive OS-guldet.

Ja, till och med sexton om man tar med OS-kvalet, där han också kastade längst.

Han tog både OS-guldet i Tokyo och vann Diamond League-finalen i Zürich i torsdags.

Det enda som saknas på cv:t nu är ett världsrekord.

Niyonsaba satte världsrekord

Burundis Francine Niyonsaba satte världsrekord på den udda distansen 2000 meter då klockan stannade på 5:21.56.

Det blev svenskt rekord också av Meraf Bahta som skog Sara Wedlunds 26 år gamla rekordtid, då hon sprang i mål på 5:47.17.

Även Sara Christiansson var under det gamla rekordet.

Men placeringsmässigt gick det inte lika bra. Svenskorna var näst sist och sist i loppet.