Seger för Kopparbergs Göteborg mot Djurgårdens IF

Nu kan Emma Berglund ansluta från PSG

Publicerad 2019-05-11

GÖTEBORG. Kopparbergs Göteborg tog en viktig seger för att inte tappa mark i allsvenska tabellen.

Vid sidan av seriespelet bygger klubben för höstens utmaningar – PSG-backen Emma Berglund är aktuell och för enligt Sportbladets uppgifter en dialog med klubben.

– Vi har koll på henne och vet att kontraktet går ut, säger tränaren Marcus Lantz.

Kopparbergs Göteborg vann nyligen cupen. Laget tog en andraplats i förra årets damallsvenskan och har pekats ut som en favorit till seger 2019.

Under hösten kommer laget att spela Champions League och inför det täta matchandet krävs förstärkningar.

Fotbollskanalen var först med uppgifter om att PSG-spelaren och före detta landslagsbacken Emma Berglund är på väg till Kopparsbergs Göteborg. Enligt Sportbladets källor stämmer uppgifterna. Parterna har kontakt.

Detta vill inte tränaren Marcus Lantz bekräfta, men han säger så här efter segern över Djurgården:

– Det är bra spelare som vi har koll på och vi vet att hennes kontrakt går ut. Det är ingen hemlighet att vi behöver fylla på med spelare. Vi är femton plus två nu och ska spela 21 matcher på tolv veckor i höst, säger han.

Byggandet pågår vid sidan av seriespelet. Och i det tog Kopparbergs Göteborg viktiga poäng under lördagen.

Efter segern i premiären mot nykomlingen Kungsbacka DFF har Göteborg spelat tre oavgjorda matcher. Andra segern kom mot Djurgårdens IF (3–1).

– Det var oerhört viktigt. Vi har varit nöjda med spelet och skapat mycket i tidigare matcher, men inte fått med oss de poäng vi velat ha. Så det var väldigt skönt att få med oss poängen idag, säger tvåmålsskytten Pauline Hammarlund.

Nätade på returen

Segern kom efter en jämn första halvlek, men skarpare anfallsspel, ett taktiskt byte till 3–5–2 och tydligare målvaktsspel i andra halvlek.

Vi tar det från början.

Kopparbergs Göteborg tog ledningen i den första halvleken via Pauline Hammarlund som tog hand om en retur efter ett inlägg från vänster.

Djurgårdens IF kvitterade till 1-1 i den 25:e minuten efter passivt agerande både från hemmalagets försvar och målvakten Jennifer Falk.  Mia Jalkerud kunde ostört nicka in målet efter passning från Portia Boakye.

Första halvlek bjöd också på två bortdömda mål.

Det första från Kopparbergs Göteborgs mittfältare Julia Zigiotti Olme, som nickade snyggt efter en lyftning in i boxen av Elin Rubensson. Zigiotti dömdes dock ha varit offside.

Kontroversiellt domslut

Sen var det Hanna Folkesson som nickade in ett mål för Djurgården. Dif-spelaren hann jubla innan målet dömdes bort. För exakt vad är oklart, men det var trångt kring hemmalagets målvakt Falk. Domslutet från Ulrika Löv kommer sannolikt att diskuteras efteråt.

2-1 från Rebecka Blomqvist följdes av 3-1. Det kom efter en rejäl räd på vänsterkanten av Julia Roddar. Hon lyckades komma hela vägen ner till kortlinjen och slog in bollen mot första stolpen där Pauline Hammarlund kommer stormandes och tryckte in bollen.

763 åskådare var på Valhalla.

Individuellt fick de se VM-aktuella hemmaspelare som Julia Zigiotti Olme och Julia Roddar ta för sig. Pauline Hammarlund kanske väckte lite frågor till landslagsledningen också. VM-säkra Elin Rubensson var tillbaka i laget igen efter sjukdom och präglade matchen.

Segern innebär att Kopparbergs Göteborg har nio poäng.