Vettel tvingades bryta kvalet till Tysklands GP

Lär starta hemmaloppet från sista led

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sebastian Vettel drömmer om en seger på hemmaplan.

Men den lär inte komma i år heller.

Tysken fick bryta kvalet till Tysklands GP - precis som hans kollega Charels Leclerc.

I fjol hade Sebastian Vettel ledningen av Tysklands GP, han var på väg mot sin första seger på Hockenheimring, banan som är belägen ungefär fem mil från hans barndomshem i Heppenheim i centrala Tyskland. Den gången gjorde han själv ett ödesdigert misstag, körde av och kastade bort segern - och det var med stor sannolikhet också där som han tappade möjligheten att kunna konkurrera med Lewis Hamilton om VM-titeln.

Därför ville han så gärna komma tillbaka och ta sin revansch i år.

Men det blir otroligt svårt - efter ytterligare ett misslyckande.

Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Får starta från sista led

Det har passerat 333 dagar sedan han vann sitt senaste VM-lopp, han har tappat för mycket för att kunna konkurrera om årets VM-titel och efter ett par varv i den första kvalomgången Q1 så meddelade han teamet att det var någonting som inte stämde.

– Det är ett problem, jag tappar prestanda, förklarade tysken över radion.

Han återvände till garaget utan att sätta någon tid, klev ur bilen och gav upp - innan Q1 ens var avgjort.

Enligt uppgifter från flera olika tyska journalister fick Vettel problem med turbon och det blir troligen en start från sista led i morgondagens lopp.

– Det är enormt bittert, framförallt när det händer här. Nu finns det inget annat alternativ än att koncentrera mig på morgondagen och förhoppningsvis blir det ett bra race, säger Vettel till motorsportmagazin.

– Jag tror att vi hade chansen att starta riktigt långt fram, det hade varit bra. Det känns väldigt trist att sluta så här när vi hade chansen att ta pole position.

Under kvalet fortsatte sedan problemen för Ferrari, även Charles Leclerc fick klättra ur bilen. Han fick problem med bränslesystemet i Q3 och kunde inte vara med och utmana Mercedes båda förare i kampen om pole position. Därmed tog VM-ledaren Lewis Hamilton ytterligare en pole position

– Den här helgen firar vi att Mercedes fyller 125 år i år och det är fantastiskt att få göra det på det här sättet, säger Lewis Hamilton när han intervjuas efter loppet.

– Jag vet faktiskt inte hur vi klarade av detta i dag, jag vet inte vad som hände med Ferraris bilar. Men detta är enormt viktigt för oss, det är vårt andra lopp på hemmaplan. Jag tror att det hade varit väldigt jämnt på slutet om Charles hade kunnat köra sitt sista varv.

Hamilton startar i första led tillsammans med Red Bulls Max Verstappen medan Valtteri Bottas, Mercedes och Pierre Gasly, Red Bull delar andra startled.

F1-bloggen med det senaste snacket inför Tysklands GP.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE