Publicerad:
Uppdaterad:

Linus Lundqvists bön till Donald Trump

Ber Vita Huset om hjälp för att hinna till premiären

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Linus Lundqvist har suttit i karantän i Mexiko, nu ska han försöka ta sig in i USA
Foto: PRIVAT
Linus Lundqvist har suttit i karantän i Mexiko, nu ska han försöka ta sig in i USA

Linus Lundqvist gör allt för att hinna till säsongspremiären.

Som att sitta i karantän i Mexiko och skriva ett personligt brev till Donald Trump.

– Jag måste försöka ta mig in i USA på något sätt och detta är min enda möjlighet, säger han.

Den 21-årige racerföraren skrev på för det amerikanska mästerskapet Formula Regional Americas inför årets säsong. Målsättningen är att vinna serien för att få möjligheten att köra Indy Lights 2021 och därefter kunna klättra upp till IndyCar.

Men pandemin sköt upp säsongspremiären av Formel 3 och när väl ett datum spikades befann sig Lundqvist i Sverige - utan möjlighet att direkt resa in i USA.

Därför valde han att flyga till Mexiko, sätta sig i karantän och i morgon ska han försöka ta sig in i USA.

– Jag var tvungen att sitta i karantän 14 dagar utanför EU och Schengen-området. Då var det inte många länder kvar, men jag har en gammal teamkompis som är från Mexiko och fick låna hans lägenhet. Detta är min enda chans, säger han.

– Min största oro är att USA plötsligt stänger gränsen mot Mexiko. Där är det över.

Linus Lundqvists brev till Trump

Men även om gränsen är öppen finns det inga garantier för att hans plan lyckas.

– Teamet har gjort allt, de har kontaktat guvernörer i olika delstater och även skrivit brev direkt till Vita Huset för att be om ett undantag så att jag kan komma in, men ingenting har hjälpt. Nu återstår bara ett alternativ och det är att hoppas att jag möter en välvillig medarbetare i passkontrollen.

Planen är att flyga från Mexiko till Huston och därefter bila till Arizona för att genomföra det första testet med sitt team Global Racing Group i övermorgon.

Säsongen startar den sista helgen i juni.

– För mig är det mästartiteln som gäller, men till skillnad från de andra förarna som är baserad i USA har jag inte kunnat testa någonting. Jag har försökt att ta del av informationen via mejl och videokonferenser och kommer om jag lyckas ta mig in i USA att ha två dagars tester när mina konkurrenter haft upp till femton, säger han.

– Min målsättning är att ta så många poäng som möjligt för att minimera skadorna den första helgen, därefter satsar jag på att vinna race.

Med förutsättning att han lyckas med sin plan och kan ta sig över gränsen till USA i morgon.

Foto: Global Racing Group

Annas Motor med coronakoll - motorsporten världen över

IndyCar

Det amerikanska mästerskapet startade sin säsong i Texas förra helgen. Felix Rosenqvist visade direkt att han förbättrat sin körning på ovaler, men ett misstag tio varv från mål förstörde alla möjligheter att starta säsongen med en pallplats. Säsongen fortsätter i Indianapolis den 4 juli.

Formel 1

Säsongen har än så länge åtta lopp. Samtliga i Europa. Det startar med två lopp i Österrike 5 och 12 juli. Fabrikerna har öppnat igen och i veckan har Mercedes testat en två år gammal F1:s på Silverstone. Flera team kommer följa det exemplet. Höstens tävlingarna i Baku, Japan och Singapore har ställts in.

MotoGP

Roadracingens kungaklass planerar för 13 lopp 2020, samtliga i Europa. Säsongen ska starta med två lopp i spanska Jerez den 19 och 26 juli, avslutas i Valencia, Spanien, den 15 november. Så ser det ut nu, men det kan tillkomma ytterligare fyra deltävlingar utanför Europa och säsongen kan pågå fram till den 13 december. Ett besked väntas under sommaren, senast i slutet av juli.

WRC

Rally-VM hann köra tre deltävlingar innan pandemin stängde ner idrottsvärlden, men nu hart även Wales GP ställts in. Det innebär att det som mest kan bli ytterligare tre tävlingar med start i september, i Turkiet, Tyskland och Japan.

RallyX

VM startar i svenska Höljes den 23 augusti, nio omgångar är planerade med final i Tyskland på lucia.

DTM

Det tyska mästerskapet avgörs under nio tävlingshelger, i Tyskland, Nederländerna och Belgien. Deltävlingen på Anderstorp är struken.

Rally-SM

Mästerskapet skulle ha bestått av sex deltävlingar, men den milda vintern och pandemin har ändrat planen. En tävling är genomförd, ytterligare tre planeras med omstart i Hässleholm den 15 augusti.

WEC

De två klassikerna 24-timmarsloppet på Nürburgring och i LeMans avgörs i september.

STCC

Planen är att genomföra fyra tävlingshelger med start på Gelleråsen den 15 augusti.

Speedway

BAUHAUS-ligan har fått ett startdatum. Den 11 augusti drar serien igång med en enkelserie plus slutspel. Förhoppningen är att kunna köra inför publik.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: