Frida Wallberg akut till sjukhus: Livsfarligt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Frida Wallberg fick ont i lungan och bröstet i går.

När yrseln tilltog fördes hon akut med ambulans till sjukhuset i Linköping.

– Det är livsfarligt när du har kortisolbrist. Kroppen slår ifrån, säger hon.

Illamåendet kom krypande under fredagen. Frida Wallberg, tidigare världsmästare i boxning, la sig ner för att vila i hemmet i Åtvidaberg framåt femsnåret.

På kvällen mådde hon allt värre, så ambulans tillkallades, vilket Corren var först att rapportera om.

När Sportbladet pratar med 36-åringen är hon kvar på Universitetssjukhuset i Linköping. Hon är medtagen och orolig. Vad var det som hände? Tester har gjorts men varken hon eller läkarna har några heltäckande svar än.

”Blev illamående och hade feber”

– Jag ville gå på toaletten och spy, men kunde inte ställa mig upp. Det bara snurrade. Det kändes som att blodet pumpade på något konstigt sätt, säger hon.

– Jag kunde inte gå men leddes till soffan. Där var jag inte närvarande. Jag kontaktade en läkare som bad mig ta mer kortison. Då blev det bättre en liten stund, men sedan blev det sämre igen och ambulansen kom.

Hur mår du nu?

– De vet inte vad det är, så jag är frustrerad. Jag vet inte varför jag har kortisolbrist och varför det blir såhär. När det har hänt förut har det varit huvudvärk eller migrän, men nu var det något helt annat. Jag blev illamående och hade feber.

Frida Wallberg har haft stora hälsoproblem efter karriären.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Frida Wallberg har haft stora hälsoproblem efter karriären.

Frida Wallberg är en av Sveriges mest framgångsrika boxare. Hon har varit världsmästare i lättvikt hos WIBF och både tagit och försvarat WBC-bältet. 2013 knockades hon av Diana Prazak och drabbades av hjärnblödning. Det var hennes sista proffsmatch.

”Vill mest av allt ha svar”

Sedan dess har hälsan sviktat flera gånger. I fjol hämtades hon med ambulans två gånger, i januari och juli, och fick efter den andra sjukhusvistelsen kortison utskrivet.

– Nu har de blivit fel så många gånger. Man blir frustrerad. Varför det går det så fort? Jag har ingen kontroll själv. Det tar mentalt på en att ha det såhär hela tiden.

Vet du när du får lämna sjukhuset?

– Jag ska se vad de säger. Det händer inte så mycket här, jag blir bara bevakad och får äta. Jag vill bara att de hittar vad det är. Har det med hypofysen att göra? Jag vill mest av allt ha ett svar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN