I dag började handbollens kvartsfinaler.

Kristianstad tog hem första matchen trots underläge i halvtid.

Men ett tveksamt rött kort blev matchens snackis.

Redbergslids Tobias Östanbäck får rött kort.

Hemmalaget Kristianstad vann grundserien övertygande. De hade även vunnit säsongens båda matcher mot kvartsfinalmotståndaren Redbergslid. Så blev det även den här gången. Segersiffrorna blev 29-25 till Kristianstad.

Tveksamt rött kort

Det var en spännande match som gick fram och tillbaka. Speciellt första halvlek och gästerna gick till pausvila med ledningen 16-17, trots att Tobias Östanbäck åkte på ett omtalat rött kort. Östanbäck fällde Kristianstads Johan Jepson som hoppade in från kanten för att skjuta. Trots fällningen kunde Jepson göra mål.

– Jag försöker bara gå upp och skärma av, springa och kapa vinkeln. Jag känner kontakt när han hoppar. Det är en liten touch på vaden, rött kort är väldigt hårt. Jag hade ingen intention att skada honom. Jag blev alldeles paff och förbannad när jag såg det röda kortet, säger Tobias Östanbäck.

Vinst för Alingsås

Den andra halvleken såg lite annorlunda ut. Kristianstad hade ett litet övertag under större delen, men Redbergslid kunde reducera och kom stundtals nära. Men det räckte inte hela vägen och nu har Kristianstad fördel i kvartsfinalsserien.

Alingsås vann den andra kvartsfinalen mot Eskilstuna Guif med 23-18 (11-19). Imorgon möter Lugi Sävehof och Ystad tar emot Malmö i de andra kvartsfinalerna.