Publicerad:
Uppdaterad:

Stina Nilsson: ”Jag vill inte träna med Johaug”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Träningen inför nästa skidsäsong är i full gång för elitåkarna.

Trots att flera av de skandinaviska stjärnorna ofta tränar ihop är det ingenting som Stina Nilsson är intresserad av. Hon vill inte träna med Therese Johaug och de andra norska landslagsåkarna.

– Nej, då tror jag att hon snabbt skulle springa ifrån mig. Så jag tror inte att jag skulle ha så stort utbyte av det, säger hon till VG.

För Stina Nilsson har 2018 varit ett kanonår.

Under OS i sydkoreanska Pyeongchang bärgade hon hela fyra medaljer, varav ett guld (sprint), två silver (stafett, sprintstafett) och ett brons (30 km).

Träningen inför nästa säsong är redan i full gång. För flera av de svenska och norska åkarna har det blivit populärt att träna ihop över landsgränserna, men det är inte någonting som faller Nilsson i smaken.

– Jag har inte pratat med (Charlotte) Kalla om hennes erfarenhet av att träna med norskorna, berättar Stina Nilsson för VG.

Skulle inte gynna henne

Charlotte Kalla har flera gånger varit i Oslo för att träna tillsammans med konkurrenterna Marit Björgen och Therese Johaug, men enligt Nilsson skulle inte den sortens förberedelser gynna henne.

– Nej, då tror jag att hon snabbt skulle springa ifrån mig. Så jag tror inte att jag skulle ha så stort utbyte av det, säger hon när hon får frågan om att träna med Johaug.

– Jag tror inte att hon heller skulle ha något utbyte av att träna med mig.

”Orkar inte resa”

I stället väljer hon att sköta försäsongsträningen på hemmaplan. Somrarna tillbringar hon allt som oftast i Torsby eller på hemorten Malung.

På vintrarna bor och tränar hon i Östersund.

– Jag orkar inte resa, det blir så mycket under säsongen. Jag vill resa så lite som möjligt, berättar Nilsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: