Kritiserade Pichler – nu byter han sport

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Under SM-veckan gick skidskytten Tiio Söderhielm till attack mot Wolfgang Pichlers hyllade träningsupplägg.

Nu byter han sport till längdskidåkning – och svingar än en gång mot den tyske demontränaren.

– Han har väl inte fullföljt det som står i hans tränarkontrakt tycker jag, säger han till LT.  

Wolfgang Pichler har hyllats från höger och vänster efter OS-succén men för en av åkarna i hans stora landslagsorganisation var det klart tuffare tongångar.

Tiio Söderhielm var rejält kritisk mot Pichlers, enligt honom, fyrkantiga upplägg.

– Det har varit bedrövligt. Jag har varit totalt bränd i två år, sa han till Expressen under SM-veckan.

Då visste han inte om han skulle fullfölja satsningen på skidskytte men nu har han tagit beslutet att byta tillbaka till längdskidåkningen.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

– Jag känner att jag vill styra träningen precis som jag vill. Det är inget alternativ om man är i förbundets regi. Där finns det bara en väg att gå, säger han till Länstidningen.

”Ingen talang”

Beskedet har han i nuläget inte ens gett Wolfgang Pichler.

– Jag hade en dialog med dem, och Wolfgang har jag inte hört något från sedan januari. Han har väl inte fullföljt det som står i hans tränarkontrakt tycker jag. Jag sa att jag inte ville vara med i skidskytteförbundet längre, säger han.

Wolfgang Pichler säger att han ska prata med Tiio Söderhielm ”mellan fyra ögon” men ger också en bild av vad han menar varit problemet med Söderhielms satsning på skidskytte.

– Han var och är verkligen en seriös idrottare, det är inte det som är problemet. Han har ingen skyttetalang. Det är alltid ett test att testa en längdskidåkare. Vissa har talang och andra inte. Huvudproblemet som han har är att han inte har talang som skytt. Alla kan inte göra det här. Tiio är en bra idrottare men inte mer, säger han

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE