Hammarby vann igen – på väg mot semifinal

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Hammarby fortsätter att övertyga i kvartsfinalspelet i bandy.

Stockholmarna har nu vunnit två raka mot tabelltrean Sandviken.

– Jag har varit med om att både tappa och hämtat upp 2–0 i matcher. Så en match till måste vi vinna, säger målskytten Kalle Spjuth till Bandypuls.

Hammarby följde upp tisdagens överraskande 3–0-seger på bortaplan i den första kvartsfinalen med att besegra Sandviken hemma på Zinkensdamm med 5–3 under torsdagskvällen.

Trots högt tryck från Sandviken orkade laget aldrig ta igen Hammarbys tvåmålsledning och i stället kunde Christoffer Fagerström avgöra på straff i slutet av matchen och göra 5–2.

Trots ett sent reduceringsmål fick Sandviken lämna Stockholm med en förlust och nu är det en tung uppförsbacke där de nu måste vinna tre raka matcher för att ta sig till semifinal.

– Nu är man i den situationen och vi har varit här och vänt förut så det är bara att slicka såren som sagt och sen satsa allt nästa match, säger Sandvikens lagkapten Daniel Berlin till Bandypuls.

Hedqvist tillbaka med besked

Vänersborg visade i kvällens andra kvartsfinal hur starka laget är hemma i Arena Vänersborg och besegrade Västerås med 6–5 efter förlängning när Joakim Hedqvist var tillbaka i laget efter att ha missat den första kvartsfinalen på grund av sjukdom. Hedqvist som såg ut att missa även kvällens match och var själv i en intervju med bandypuls inte så hoppfull.

Men han var tillbaka och öppnade även målskyttet på hörna, totalt blev det tre mål från hans klubba. Och det var hörnorna som var Vänersborgs vapen i kväll. Samtliga mål kommer på en hörna eller en situation i samband med en hörna, förutom 5–3-målet.

Trots att Västerås kvitterade i den 95 matchminuten på straff och tvingade fram en förlängning lyckades alltså Vänersborg till slut vinna. En minut tog det innan förlängningen var avgjord.

– Eftersom jag var inblandad i den sista straffen så sa jag det direkt när vi fick hörna, jag ville skjuta, säger Juho Liukkonen till Bandypuls efter avgörandet.

– Det blev min revansch och det kändes riktigt skönt att få sätta den, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE