Pogba och Fernandes bjöd på show i 5–1-slakten

Uppdaterad 2021-08-27 | Publicerad 2021-08-14

Bruno Fernandes stod för ett hattrick på en dryg timmes spel.

Ändå blev han överglänst i Manchester Uniteds premiär hemma mot Leeds.

Paul Pogba klev av planen med fyra målgivande passningar i 5–1-segern på Old Trafford.

Det blev en säsongspremiär att minnas för supportrarna på Old Trafford under lördagseftermiddagen.

Deras Manchester United stod för en helt briljant insats mot Leeds och kunde enkelt vinna med hela 5–1.

Det var dessutom en match som innehöll det mesta.

Efter en spelmässigt relativt jämn första halvlek, där Bruno Fernandes öppnade målskyttet efter en halvtimmes spel framspelad av Paul Pogba, hände allting under matchens sista 45 minuter.

Bara några minuter in kvitterade gästerna när Luke Aylings mörsare från distans borrade sig in bakom David de Gea i målet.

Sancho fick debutera

Sedan gick det fort när ett slarvigt Leeds blev hårt straffade av ett dödligt effektivt Manchester-lag.

52': 2-1 Mason Greenwood

54': 3-1 Bruno Fernandes

60': 4–1 Bruno Fernandes

Vid både 3–1 och 4–1 var det Paul Pogba som serverade sina lagkamrater medan Fernandes tredje fullträff gjordes på en fenomenal passning från Victor Lindelöf, som friställde portugisen från sin mittbacksposition.

– I den här rollen han spelar som vänsterytter och kliver in som offensiv halvtia passar det honom perfekt. Han var briljant i dag, säger Martin Åslund i Viasat.

När sedan Fred placerade in 5–1 några minuter senare var Pogba återigen assistmakare – hans fjärde för matchen. I fjol blev det totalt tre målgivande passningar från fransmannen.

– Efter 50 minuter var det bara ett lag på banan, säger Bojan Djordjic i Viasat.

Med segern i en liten ask kunde hemmalaget spela ut sista 25 minuterna och släppa in nyförvärvet Jadon Sancho, som fick bekanta sig med publiken på Old Trafford.

– Vi vet vad han kan göra och i dag visade han det. Vi vet att vi kan förvänta oss den här typen av prestationer från Paul i framtiden, säger Bruno Fernandes i sändningen.

Bruno Fernandes omfamnas av lagkamraterna.