Skidskytte

Pengaregn över Samuelsson efter succén

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Första världscupsegern gav Sebastian Samuelsson 150 000 kronor. 

På två tävlingshelger har svensken dragit in det dubbla.

– Det kanske blir en extra fin julklapp i år, säger 23-åringen.

Sebastian Samuelsson hade en tung säsong i fjol, men den här har inte kunnat börja mycket bättre. Svensken följde upp andraplatsen från premiärhelgen med en seger i lördagens jaktstart. 

– Det betyder jättemycket. Jag kommer ihåg hur tråkigt och tungt och frustrerande det var förra säsongen och att komma tillbaka så här är otroligt. Det låter tråkigt att säga, men det är faktiskt något jag har drömt om sedan jag var liten så jag känner en enorm glädje och stolthet, säger han. 

”En väldigt bra vecka”

Karriärens första världscupseger ger Samuelsson drygt 150 000 kronor bara i prispengar. Totalt har svensken kört in nästan 300 000 på säsongens fyra första tävlingar. 

– Det är en väldigt bra vecka, absolut. Det är väl ingen drivkraft så, men om man gör det bra så ska man väl tjäna bra också, säger han. 

Vad ska du göra med pengarna? 

– Jag är ganska bra på att unna mig, men jag är noga med att sätta av till pensionen också. Det kanske blir en extra fin julklapp i år. En ny telefon kanske, vi får se. 

Klockan 12.45 i dag avgörs herrarnas stafett med Sebastian Samuelsson på sista sträckan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Sverige tog första stafettsegern på tio år

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Sebastian Samuelsson