SM-finalen flyttas – om inte Uppsala sätter stopp

Bandysäsongen förlängs

Publicerad:

SPORTBLADET

Svenska bandyförbundet fölänger säsongen och senarelägger SM-finalen.

Kanske.

– Vi tar det här beslutet med förutsättningen att vi har Uppsala med oss, säger förbundsordföranden Per-Anders Gustafsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


AIK gick ut och krävde det och sedan följde flera efter och höll med. Nu har Svenska bandyförbundet (SBF) tagit beslutet att förlänga grundseriesäsongen för herrarnas och damernas elitserie och senarelägger SM-finalen.

”Både damernas och herrarnas säsonger förlängs genom att finalerna flyttas fram en vecka. Ny finaldag är lördag 27 mars.”, skriver förbundet på sin hemsida.

Men bara under en viss förutsättning.

– Vi tar det här beslutet med förutsättningen att vi har Uppsala med oss, säger förbundsordföranden Per-Anders Gustafsson till Sportbladet.

Ni vet inte var de står i frågan?

– Nej, vi vet inte. Det här bygger på att Uppsala kommun ger klartecken.

Och det här beslutet har bara grönt ljus om Uppsala säger ja?

– Ja, så är det.

Förbundsordföranden har höga förhoppningar om att parterna ska kunna nå en lösning.

– Jag tror att sannolikheten finns. Jag tror att vi kan få till det här.

Planen – Relitahallen

När AIK gick ut med sina krav var Per–Anders Gustafsson tydlig med att avtalet med Uppsala gäller och att det inte går att genomföra den senare i staden.

– 20 mars är det senaste datumet som det går att genomföra finalen i Uppsala. Vi har ett avtal med Uppsala stad och det avtalet gäller, sa han då och syftade på Studenternas som finalarena.

Nu är planen att flytta in. I Uppsala finns Relitahallen, en träningshall men ett ytterst begränsat antal platser för publik.

– Ja, som jag ser det är det det alternativet som står till buds. Men det är under förutsättningen att det är ett publikfritt arrangemang, säger Per-Anders Gustafsson.

– Det är det avtalet vi skrivit och lever med. Det är klart att vi önskar spela för publik, men vad är sannolikheten för det?

Besked kan dröja

Nu väntar SBF på svar från Uppsala. Ett svar som ser ut att dröja.

– Vi är i det läget. Sedan så är det mellandagar och folk är inte i arbete än. Vi måste ha en respekt för att det finns en part på andra sidan.

Per-Anders Gustafsson förväntar sig inte ett svar innan nästa vecka.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN