Bandy

Sirius viktiga seger – slutspelsdrömmen nära att slå in

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Sirius tog en viktig seger hemma mot Broberg.

Med tre raka segrar kommer drömmen om slutspel allt närmare.

– Det är dit vi siktar, säger Ted Bergström.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


I matchminut 92 gjorde Teemu Määttä mål för Sirius på ett utkast från målvakten Anton Andersson. Något som betydde 8–2 för Uppsalagänget och blev det sista som hände i matchen.

– Det är riktigt underbart att titta på tavlan och se 8–2 där. Det var härligt, säger tvåmålsskytten Ted Bergström i Sportbladet Play.

– Jag tycker inte Broberg skapar jättemycket, det är känslan i alla fall.

Tre poäng skiljer Vänersborg på sjätte plats (sista direktplatsen till kvartsfinalerna) och Broberg på tolfte plats som i normala falla skulle leda till ett negativt kval. Segern hemma på Studenternas ger Sirius otroligt viktiga poäng och skickar upp Uppsalalaget till en sjunde plats en poäng bakom Vänersborg, dock med två matcher mer spelade än Broberg.

– Vi har ett mål. Jag har ett mål och laget har ett mål och det är att laget ska gå till slutspel det här året. Det är dit vi siktar, säger Bergström.

”Inga gurkburkar vi behöver hitta på”

Förlusten är Brobergs tredje raka med en målskillnad på 8–21 sedan skrällsegern med 4–2 hemma mot Edsbyn för drygt två veckor sedan.

– Jag tror inte det att, det är inga gurkburkar vi behöver hitta på utan det är bara detaljer, säger Erik Jonsson om hur Broberg ska vända den här sviten i Sportbladet Play.

– Nu ska vi ha revansch mot Tellus, säger han.

På Zinkensdamm spelades grundseriens sista Stockholmsderby när Hammarby tog emot Tellus. Ett Tellus som under fredagen bytte ut tränartrion Jonas Lindqvist, Rickard Koch och Stefan Larsson mot den tidigare spelande tränaren Mikael Björk.

Men det hjälpte inte mot Hammarby då Christoffer Fagerström blev stor hjälte med ett hattrick, varav två mål från straffpunkten, i en match som slutade 6–3 i favör till ”Bajen”.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Jonas Claessons tips: Så slutar elitserien i bandy 2021/2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

Sirius Bandy

Broberg/Söderhamn Bandy