Engelska reaktionen efter svenska missen: ”Det var konstigt”

Av: Malin Wahlberg, Michael Wagner, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMARA. Svenskarna kände till Englands hot på fasta situationer.

Men när första hörnan kom fick Harry Maguire fritt spelrum.

Något som överraskade engelsmannen.

– Jag trodde att jag skulle vara hårt markerad som i tidigare matcher, så det var konstigt, säger han till Sportbladet.

England har gjort merparten av sina mål i VM på fasta situationer.

Den svenska scouten Tom Prahl pekade inför matchen ut John Stones och Harry Maguire som två hot på fasta tillsammans med målskytten Harry Kane.

Så kom den första engelska hörnan efter en halvtimma och tämligen enkelt det första engelska målet.

När Leicesterbacken Harry Maguire kom ut från omklädningsrummet var han nöjd och stannade längre och pratade i den mixade zonen. Han sa till Sportbladet att han var förvånad över de svenska spelarna lämnade honom så ren vid hörnan.

1 av 5

– Jag vet inte vem som markerade mig, det verkade som ingen tog mig. Jag trodde att jag skulle vara hårt markerad som i tidigare matcher, så det var konstigt att ingen tog mig, säger han och fortsätter:

– Bollarna in är bra, vi vet att det är en stor del av vårt spel.

De svenska spelarna – som också har flera starka huvudspelare - kunde inte ger en klar bild av vad som gick snett vid målet som gav engelsmännen ledningen.

Vid situationen hamnade betydligt kortare Emil Forsberg framför Maguire, det var inte hans uppgift.

– Jag vet inte vem det var som hade honom, jag stod med min man, Sterling, och sedan kom han (Maguire) flygande in. Och han är 20 centimeter längre än jag så jag vet inte vad jag ska göra, säger Forsberg.

Så här förklarade lagkapten Anderas Granqvist situationen.

– Maguire kom in i en jättebra yta och fick bra träff. Det var synd för vi hade verkligen pratat om det.

Tappade ni bort honom?

– Det var en bra serve och vi visste att de ställer sig ganska tajt ihop fyra stycken. Vi hade snackat om att vi skulle dela upp det, inte typiskt man-ma

Var det någon som hade markering på honom?

– Nej, vi har fyra killar som har markering på deras fyra, men vi har inte specifikt vem som tar vem utan det är den som kommer i den ytan där man står, säger Granen.

Både Harry Maguire och anfallaren Harry Kane var nöjda med hur England kontrollerade matchen och tog sig vidare till semifinal.

– Vi kände att vi hade kontroll på matchen från början till slut. Vi visste att det skulle försvara bra. Vi visste hur matchen skulle utvecklas, det handlade bara om att få det där första målet, ett genombrott i matchen. Det var avgörande för matchen. Jag är tacksam över att jag fick göra det, säger Maguire.

– Sverige var svåra, vi visste vad vi skulle förvänta oss. Att vi skulle ha bollinnehavet och att de skulle slå långt ibland. Jag tycker att vi kontrollerar det väldigt bra. Försvaret var fantastiskt i dag. I de stora matcherna behöver man alla. Det var en tuff match, men jag tycker att vi förtjänade segern i dag, menar Harry Kane.


Publicerad:

LÄS VIDARE