”Jag är lite besviken”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Marcus Ericsson om sin första säsong hos Sauber, vändpunkten och teamkollegan

2015 tog Marcus Ericsson sina första VM-poäng.

Men han fick stryk av teamkollegan.

– Det var ett okej år, men man vill alltid ha mer, säger han.

Svensken bytte till Sauber inför årets säsong och han tog sina första poäng redan i VM-premiären, men den nya teamkollegan, debutanten Felipe Nasr, tog ännu fler poäng och så såg det ut hela säsongen. Ericsson tog nio poäng totalt vilket gav honom plats 18 i VM, de tre förarna bakom honom körde samtliga för Manor Marussia och tog inga poäng alls.

Nasr tog däremot 27 poäng och slutade på plats 13 i VM.

– Jag är lite besviken över min start på säsongen, framförallt eftersom vi hade ett riktigt bra paket då. Under den andra halvan av säsongen körde jag betydligt bättre, men vi hade tappat jämfört med våra konkurrenter.

Ville bevisa

Han tog fem poäng under den första delen av säsongen, hans kollega skrapade ihop 16 under samma tidsperiod.

– Jag kom från Caterham och ville verkligen visa vad jag kan, säger Ericsson till motorsporttotal.

– Bilen var riktigt bra, jag tryckte på ordentligt, kanske tryckte jag lite för mycket. Det är lätt hänt att man överkör bilen och då tappar man tid. Under året lyckades jag sedan koncentrera mig mer och mer på mig själv, på min prestation.

Poäng i tre race

Han anser själv att Kanadas GP i juni var vändpunkten.

– Då satte jag mig ner med mina närmsta och analyserade det som hade varit och vi bestämde oss för att vi inte skulle låta oss bli påverkade av andra saker, av det som händer under en tävlingshelg, utan att vi skulle koncentrera oss på mig, mina inställningar på bilen och min körstil, säger han.

– Jag funderade inte mer så mycket över vad andra förare gjorde och över vad min teamkollega gjorde. Vi förändrade också mina förberedelser under helgen och det gjorde en stor skillnad för mig och jag kände mig mer avslappnad.

Under sommaren och hösten körde Ericsson in bland de tio bästa i tre lopp i rad, samtidigt som hans teamkollega inte gjorde det. Därefter svarade Nasr med att poäng i Singapore, Ryssland och USA, medan svensken stannade på sina nio poäng.

Sauber fortsätter att köra med samma föraruppställning även 2016.

Publicerad: