Ankarcrona nöjd med laginsatsen

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona.

SPORTBLADET

Tyskland tog direkt ett guldgrepp i EM-hoppningarnas lagtävling i Rotterdam – men förbundskaptenen Henrik Ankarcrona är optimist.

– Det är mycket kvar, säger han.

Sverige har dessutom tvåan Frankrike att passera i jakten på tyskarna i torsdagens och fredagens omgångar, men Ankarcrona var belåten över laginsatsen ändå.

– Det här är bättre än den första tävlingsdagen i de två senaste mästerskapen (EM 2017 och VM 2018). Peder Fredricson är alltid jämn och bra, men ser man till de andra tre ekipagen (Malin Baryard Johnsson/Indiana, Fredrik Jönsson/Cold Play och Henrik von Eckermann/Mary Lou) har alla höjt sig vilket jag är otroligt nöjd med.

– Tidshoppningen är svår, men alla tre har höjt sig. Egentligen har vi underpresterat i de första omgångarna de senaste åren. Det har vi inte gjort i år, säger förbundskaptenen.

TT: Ser du redan nu en kamp in i det sista med Tyskland och Frankrike?

– Tyskland vill jag hålla som den största favoriten och kanske största konkurrenten till oss. Frankrike var bra i dag, men jag tror att de får tufft att hålla. Storbritannien är fyra och är också med, säger Ankarcrona.

TT: Peder Fredricsons seger i tidshoppningen?

– Jag är otroligt glad för Peders skull. För honom gör det stor skillnad att komma etta eller tvåa. Nu behöver inte han jaga och det är värdefullt, speciellt om man gillar att vara i den positionen som Peder gör.

Publicerad:

LÄS VIDARE